Arno Pouw benoemd tot commissaris Baker Tilly

Mutaties

Arno Pouw is benoemd als lid raad van commissarissen bij Baker Tilly. Arno Pouw heeft een lange carrière achter de rug bij PwC. Na zijn vervroegde uittreding begin 2017 als partner van PwC, werd hij part time adviseur (als één van de partners van Strategic Management Centre in Laren) van directies en commissarissen van ondernemingen. 
De benoeming door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft plaatsgevonden op 27 mei jl. en is ingegaan op 1 juni 2021.

Nieuwe leden raad van toezicht Oogfonds

Per begin juni zijn Marlies de Ruyter de Wildt, oprichter en eigenaar By Trust, en Paul Bilars, directeur & initiatiefnemer NecstGen, benoemd als lid raad van toezicht bij Oogfonds. 
Marlies wordt verantwoordelijk voor de portefeuille Marketing, Communicatie & PR en Paul krijgt de portefeuille Wetenschappelijk Onderzoek.

Jongste commissaris

Twintiger Jelle Pol (1991) is officieel toegetreden tot de raad van commissarissen bij Effectenbeurs NPEX. Daarmee is hij de jongste commissaris in Nederland die onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Pol is directeur van fintech scale-up Dusk Network. Met de benoeming van de nieuwe raad van commissarissen staat NPEX er voor de komende jaren bestuurlijk goed voor en laat het bedrijf zien dat innovatie en techniek een belangrijke rol speelt binnen haar bedrijfsvoering. (Bron: Emerce)

Kees Jansma lid raad van commissarissen FC Utrecht

De 73-jarige Jansma, die werd gepolst door eigenaar Frans van Seumeren, gaat in Utrecht de directie controleren. De rvc van Utrecht bestaat met de komst van Jansma uit vijf leden. De stap van Jansma is opvallend, want de oud-sportjournalist was tussen augustus en december 2019 nog adviseur bij ADO Den Haag. 'Ik ben de afgelopen jaren vervreemd van ADO Den Haag. En bij FC Utrecht heb ik mooie dingen gedaan met Van Seumeren. Daarom deze keuze', aldus Jansma. (Bron: NOS)

Concertgebouw

Vinod Subramaniam is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 21 juni 2021 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Het Koninklijk Concertgebouw N.V. Vinod Subramaniam is sinds 2015 rector magnificus en lid van het college van bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam. Vinod Subramaniam is ook lid raad van toezicht Rijksakademie van beeldende kunsten en van het Comité van Aanbeveling van het Nederlands Studenten Orkest. Per 1 september 2021 zal hij worden benoemd tot voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Twente. (Bron: Amsterdams Dagblad)