Arnout Traas voorzitter rvc ABAB Accountants

Mutaties

Arnout Traas RA (1959) is benoemd als voorzitter van de raad van commissarissen van ABAB Accountants en Adviseurs. Traas is voormalig cfo van ForFarmers en was daarvoor onder meer lid van de Groepsdirectie van FrieslandCampina. Hij is verder lid van de rvc van bouwbedrijf Heijmans.

Als lid rvc met de HR/cultuur-portefeuille is Ellen Schuit (1967) benoemd. Zij is vice president/Talent director North & Central Europe Capgemini Group en was voorheen onder meer werkzaam als HR directeur Capgemini Nederland.

David Lauwen nieuw lid rvc Rabobank ’s-Hertogenbosch

Rabobank ’s-Hertogenbosch heeft David Lauwen tot lid van de rvc benoemd. Lauwen is cfo bij familiebedrijf Boswellia Group en directeur-eigenaar van adviesbureau Het Creatief Kapitaal. Hij is daarnaast onder meer lid van de raad van toezicht van BNNVARA.

Carolien Gehrels nieuwe commissaris Energie Beheer Nederland

Carolien Gehrels (53) is per 1 december benoemd als lid van de raad van commissarissen van Energie Beheer Nederland. Ze is de opvolger van Sharon Dijksma, die sinds december 2020 burgemeester van Utrecht is.

(Bron: FD)

Nieuwe voorzitter rvt World Animal Protection Nederland

Henk Smid, tot voor kort directeur van ZonMw en de Nederlandse Organisatie voor Gezondheidsonderzoek en Zorginnovatie en oud-voorzitter van Eurogroup for Animals, is onlangs benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection Nederland. Hij volgt oud-Europarlementariër en –senator Bob van den Bos op.

(Bron: worldanimalprotection.nl)

Anja Mutsaers nieuwe commissaris bij Gasunie

Anja Mutsaers is benoemd als commissaris van Gasunie. Demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft haar benoemd op voordracht van de rvc.

(Bron: Management Scope)

Wijzigingen raad van commissarissen KPN

Telecombedrijf KPN heeft bekendgemaakt dat er wijzigingen gaan plaatsvinden in de raad van commissarissen. Zo vertrekt Duco Sickinghe na de aandeelhoudersvergadering op 13 april 2022 als voorzitter van de rvc. Hij wordt opgevolgd door oud-Imtech-topman Gerard van de Aast.

Ook Claudia Zuiderwijk, algemeen directeur van vervoersbedrijf GVB, treedt na twee termijnen terug uit de rvc van KPN. Kitty Koelemeijer (professor Nyenrode) en Chantal Vergouw (ceo Interpolis) worden voorgedragen als nieuwe leden.

(Bron: deaandeelhouder.nl)

Jurgen Stegmann vertrokken als commissaris bij ABN Amro

ABN Amro heeft op 16 november bekendgemaakt dat Jurgen Stegmann vanwege persoonlijke omstandigheden met onmiddellijke ingang is teruggetreden als commissaris. Stegmann was sinds 2016 commissaris bij de bank.

President-commissaris Tom de Swaan over het vertrek van Stegmann. 'In de afgelopen vijf jaar heeft Jurgen een belangrijke bijdrage geleverd aan het werk van de Raad van Commissarissen, vooral op het gebied van risicobeheer als voorzitter van het Risk & Capital Committee.'

'Zijn enorme deskundigheid in risicobeheer en zijn ervaring van meer dan 45 jaar in de financiële sector zijn bijzonder waardevol geweest. Ik spreek graag mijn grote waardering uit voor zijn bijdrage aan het toezicht op ABN Amro in de afgelopen vijf jaar.'

(Bron: banken.nl)

Gerrit Witzel teruggetreden als commissaris van Heijmans

Gerrit Witzel is wegens persoonlijke redenen per direct teruggetreden als commissaris van bouwbedrijf Heijmans. Hij was sinds april 2020 lid van de raad van commissarissen.

(Bron: Beursonline.nl)

Chris Buijink nieuwe president-commissaris PwC

Met ingang van 26 november 2021 zijn Chris Buijink en René van Schooten toegetreden tot de rvc van PwC Nederland. Buijink zal vanaf begin 2022 waarnemend voorzitter Jan Sijbrand opvolgen als voorzitter van de raad van commissarissen, Van Schooten zal Cees van Rijn in 2022 opvolgen als voorzitter van de audit committee.

Jan Sijbrand is verheugd met de toetreding van Buijink en Van Schooten: 'Wij juichen het toe dat Chris Buijink en René van Schooten de rvc versterken. Hun ruime kennis en ervaring op hoog bestuurlijk niveau én in het bedrijfsleven zijn waardevol voor PwC en sluiten uitstekend aan bij onze waarden. Wij zijn ervan overtuigd dat zij een goede en kritische invulling aan hun rol als commissaris geven.'

Chris Buijink was tot de zomer van 2021 voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en daarvoor lang verbonden aan het ministerie van Economische Zaken, onder meer als secretaris-generaal van 2007 tot 2013. Buijink ziet uit naar zijn rol als voorzitter van de raad van commissarissen. 'PwC is een onderneming met grote maatschappelijke betekenis waar wordt gewerkt aan het vinden van oplossingen voor grote vraagstukken als klimaat en duurzaamheid. Ik zie er naar uit om daar met de collega’s in de rvc en het hele team van PwC een bijdrage aan te mogen leveren.'

René van Schooten was jarenlang lid van de raad van bestuur van Philips Lighting/Signify en vervulde meermaals de rol van cfo. Eerder werkte hij voor Unilever en Esso in verschillende financiële functies. Over zijn rol als voorzitter van de audit committee zegt Van Schooten: 'PwC is een baken van betrouwbaarheid in een snel veranderende wereld vol verwachtingen. Ik vind het een eer om hier tezamen met alle PwC-ers aan bij te mogen dragen.'

Naast Chris Buijink en René van Schooten bestaat de raad van commissarissen van PwC uit Jan Sijbrand (waarnemend voorzitter tot begin 2022), Naomi Ellemers, Annemarie Jorritsma, Frits Oldenburg, Cees van Rijn en Yvonne van Rooy. Cees van Rijn zal - na een inwerkperiode van René van Schooten - begin 2022 afscheid nemen als commissaris van PwC.

(Bron: PwC.nl)