Benoemingen

Yolanda Verdonk benoemd tot lid rvt bij de Hogeschool van Amsterdam

Per 15 maart 2023 is Yolanda Verdonk (foto) benoemd tot lid van de raad van toezicht van de Hogeschool van Amsterdam.

Yolanda is Uitvoerend Bestuurder bij Pensioenfonds ABP. Daarvoor was zij onder meer Directeur Human Resources & Organisatieontwikkeling bij NV Nederlandse Spoorwegen en Directeur HR bij NS Reizigers.

Bovenstaande benoeming is tot stand gekomen via NR Governance.
Fotografie: Jelmer de Haas

Nieuwe leden raad van toezicht bij Sympany

Per 24 februari 2023 zijn Sophie Zwartkruis-Bakker, Armand van de Laar en Felix Verschuren benoemd als lid raad van toezicht bij Sympany.

Na 13 jaar bij Stibbe te hebben gewerkt als advocaat, is Zwart-kruis-Bakker in 2022 begonnen met een eigen legal consultancy company met de focus op corporate governance en duurzaamheid.

Van de Laar heeft veel ervaring in de publieke sector en politiek en is sinds 2018 wethouder van de Gemeente Rijswijk. Hij is tevens oud-deelnemer van de Leergang Board Potentials, die hij in 2022 heeft gevolgd bij NR Academy.

Verschuren heeft als CFO en financieel directeur veel ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven en is sinds 2019 CFO bij VHB Groep B.V.

Bovenstaande benoemingen zijn tot stand gekomen via NR Governance.

Lysbet Donders benoemd als lid rvc Danone Nederland

Sinds januari van dit jaar is Lysbet Donders benoemd als lid rvc en voordrachtscommissaris bij Danone Nederland, als opvolgster van Annelies de Groot-Kooijman. De afgelopen circa 35 jaar is zij werkzaam geweest in eindverantwoordelijke HR-functies bij grote internationale bedrijven, waaronder Philips, Sara Lee/DE, CSM, HJHeinz, Tata Steel en Makro.

Sinds 2018 combineert Donders HR-interim-management en -advieswerk met rvc-functies. Momenteel is zij ook lid van de rvc en voordrachtscommissaris bij Holland Casino.