Ivo Matser

Benoemd tot vicevoorzitter bij stichting RCBM

Per 1 maart 2022 is Ivo Matser benoemd als vicevoorzitter bij stichting Register Certified Board Member (RCBM). RCBM is een netwerkorganisatie voor verantwoord toezicht. Dit doen zij door het registreren, het stimuleren van ontwikkeling, permanente educatie en het certificeren van toezichthouders.

Ivo Matser is momenteel CEO van The Academy of Business in Society (ABIS), een vereniging van international business schools en het internationale bedrijfsleven. Ook leidt hij instituutsaccreditaties in het hoger onderwijs bij de Central and Eastern European Management Association (CEEMAN) en de Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA). Ivo is ruim 20 jaar toezichthouder bij diverse organisaties. Als toezichthouder bij het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is hij ook betrokken geweest bij persoonscertificering en de accreditatie ervan.
Ivo: ‘Het unieke van certificering is dat het zowel kwaliteit als relevantie borgt door de regelmaat van hercertificering en permanente educatie. Relevantie brengt dynamiek in kwaliteit.’

Portretfoto Ivo Matser