Nieuwe voorzitter en lid raad van toezicht Utrechtzorg

Mutaties

Nieuwe voorzitter en lid raad van toezicht Utrechtzorg

Per 15 januari 2020 is Aleid Wolfsen bij Utrechtzorg benoemd als voorzitter raad van toezicht; hij is tevens voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens. Arthur Bouvy is benoemd als lid raad van toezicht; hij is directeur/oprichter van Bouvy de Brief Capital BV en directeur Economic Board Almere.

Nieuwe Commissaris Woonkracht10

Per 1 januari 2020 is Tom Nieuwenhuijsen benoemd als lid Raad van Commissarissen bij Woonkracht10. Tom Nieuwenhuijsen is partner bij advocatenkantoor NGNB Advocaten in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in vastgoed, volkshuisvesting, milieu en overheid.

Renée Barge nieuwe toezichthouder Ipse de Bruggen

Renée Barge wordt met ingang van 1 januari 2020 lid van de raad van toezicht van Ipse de Bruggen. Zij wordt aangesteld met als aandachtsgebied kwaliteit en interne bedrijfsvoering en neemt zitting in de auditcommissie Kwaliteit. Renée Barge neemt de functie over van Jose Hilgersom, die vertrekt als toezichthouder in verband met het verstrijken van haar tweede zittingstermijn. Renée Barge beschikt over een brede zorgachtergrond en heeft ruime bestuurlijke ervaring in de ziekenhuiswereld. Naast diverse bestuurlijke functies heeft zij ook de nodige ervaring in commissaris en raad van toezicht functies.

Willy Spaan, voorzitter raad van toezicht: "De raad van toezicht is blij met de aanstelling van mevrouw Barge en ziet uit naar de samenwerking. Haar betrokkenheid en gedrevenheid gecombineerd met haar brede ervaring in de zorg is een zeer waardevolle toevoeging aan de raad van toezicht van Ipse de Bruggen."

Den Oudsten terug in Enschede: oud-burgemeester wordt toezichthouder MST

Peter den Oudsten volgt Frans van Vught op als voorzitter van de raad van toezicht van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST). Per 1 januari treedt hij in functie. Den Oudsten was van 2005 tot 2015 burgemeester van Enschede en tevens voorzitter van de Regio Twente. Daarna was hij burgemeester van Groningen. In september nam hij daar afscheid.

Ervaren bestuurder

Bestuursvoorzitter Sophia de Rooij van MST is blij met de ervaren bestuurder die Twente goed kent. "Voor ons als ziekenhuis in het hart van de regio is dat heel belangrijk. Den Oudsten heeft, net als vertrekkend bestuurder Van Vught, een groot netwerk. In de huidige tijd onontbeerlijk."

Bron: Tubantia

Nieuwe commissaris HW Wonen

Robèrt Gradus is per 21 november 2019 benoemd als lid raad van commissarissen bij HW Wonen. Gradus is daarnaast directeur van Farcha B.V. (verrichten van consultancy werkzaamheden en verzorgen van (interim) managementtaken).

Jan-Renier Swinkels benoemd als voorzitter raad van commissarissen bij Veris

Per 13 december is Jan-Renier Swinkels benoemd als voorzitter raad van commissarissen bij Veris Bouwmaterialengroep B.V. Jan-Renier Swinkels was tot 2019 Directievoorzitter bij Bavaria N.V. (Swinkels Family Brewers).