Anita Arts nieuwe commissaris Enexis Holding

Mutaties

Enexis Holding benoemt Anita Arts tot commissaris

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van donderdag 11 april 2019 in Zwolle is drs. Anita Arts (1959) formeel benoemd tot commissaris van Enexis Holding. Arts is sinds 2013 voorzitter van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis in Almere. Zij is de opvolger van Monique Caubo, die na 8 jaar aftreedt als commissaris. 

Bron: Nationaal Register

==

Lidwien Suur nieuw lid raad van bestuur Achmea 

Lidwien Suur is per 1 september benoemd tot lid van de raad van bestuur van Achmea. Zij wordt verantwoordelijk voor onder meer de divisies Schade & Inkomen en Centraal Beheer. Lidwien Suur is sinds 2016 cfo bij ANWB en is sinds 2014 lid van de raad van bestuur. Hiervoor vervulde zij verschillende functies bij ING en Nationale Nederlanden. 

Bron: Management Scope

==

Carolina Wielinga nieuwe commissaris Gasunie 

Carolina Wielinga is per 15 april benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Gasunie. Zij wordt ook benoemd tot voorzitter van de auditcommissie. Carolina Wielinga is sinds 2018 cfo van BDR Thermea Group en daarnaast commissaris bij Corbion. Zij is benoemd tot commissaris door de minister van Financiën en op unanieme voordracht van de raad van commissarissen.

Bron: Management Scope

==

Nieuwe bestuursleden De Geschillencommissie benoemd

Per 23 april is Klaske de Jonge, Groepsdirecteur Public affairs & Communications bij Coca-Cola Hellenic, benoemd als voorzitter van het bestuur van De Geschillencommissie. Jan Henk van der Velden, Directeur-bestuurder Stichting Utrecht Science Park, is per 1 juni benoemd als bestuurslid. 

Bron: Nationaal Register

==

Hanny Kemna nieuwe president-commissaris MN 

Hanny Kemna is per 6 mei 2019 benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van pensioenuitvoerder MN. Hanny Kemna is sinds 2016 lid van de raad van commissarissen van MN, met onder andere ICT in haar portefeuille. Zij is verder toezichthouder bij onder andere Menzis en BinckBank.

Bron: Management Scope

==

Gabrielle Reijnen vertrekt als commissaris bij Avantium

Gabrielle Reijnen vertrekt bij Avantium. Gabrielle Reijnen is sinds 2015 commissaris bij Avantium en haar herbenoeming stond op de agenda voor de algemene aandeelhoudersvergadering van 15 mei, maar in een persbericht wordt gemeld dat zij zich terugtrekt wegens persoonlijke redenen. 

Bron: Management Scope

==

Aandeelhouders akkoord met commissarissen ICT

De aandeelhouders van ICT Group hebben ingestemd met de benoeming van Wouter van de Bunt en Angélique de Vries-Schipperijn als commissaris van de automatiseerder. Ook de herbenoeming van zittend commissaris Theo van der Raadt kon op goedkeuring rekenen.

Bron: beurs.nl

==

Jacqueline Tammenoms Bakker nieuwe commissaris Boskalis 

Jacqueline Tammenoms Bakker is met ingang van 8 mei benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Koninklijke Boskalis Westminster. Jacqueline Tammenoms Bakker is commissaris bij onder andere Unibail-Rodamco-Westfield, TomTom en CNH Industrial.

Bron: Management Scope

==

Rogier Jacobs wordt lid van raad van commissarissen Vion

Rogier Jacobs wordt met ingang van 15 mei 2019 lid van raad van commissarissen van vleesconcern Vion. Jacobs is sinds februari dit jaar werkzaam als Chief Information Officer bij ASML. Hiervoor werkte hij in dezelfde functie voor Cofco International en Cargill. In het verleden heeft hij ook diverse leidinggevende functies bekleed bij onder andere Océ, Toyota, Ericsson en Capgemini. Na de wijziging per 15 mei bestaat de raad van commissarissen van Vion uit voorzitter Theo Koekkoek, vicevoorzitter Tom Heidman, Marieke Bax, Hans Huijbers, Rogier Jacobs en Ton van der Laan.

Bron: Vion Food Group