Gala Veldhoen nieuw lid rvt HvA

Mutaties

Nieuwe leden raad van toezicht bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Per 1 februari 2021 zijn benoemd bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam: Omar el Khamlichi als lid raad van toezicht (Manager Digitale Transformatie bij ABN AMRO) en Chris Sigaloff als lid raad van toezicht (zij is onafhankelijk adviseur/kwartiermaker/veranderaar bij diverse overheden, maatschappelijke organisaties en culturele instellingen). Verder is Rosanne Bakker benoemd als adviseur raad van toezicht, zij is HR Business Partner bij KFC Northern Europe.

Yardena Shitrit benoemd tot commissaris Shell Nederland

Per 1 januari 2021 is Yardena Shitrit benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Shell Nederland B.V. Yardena Shitrit heeft ruime ervaring als bestuurder en toezichthouder. Vanaf dezelfde datum is zij lid van de raad van bestuur van Arnold Participaties B.V., het moederbedrijf van o.a. Olympia uitzendbureau. Verder is Shitrit voorzitter van de raad van toezicht van ROC mboRijnland en lid van de raad van toezicht van de Koninklijke Stichting Defensiemusea.In de afgelopen jaren was Yardena Shitrit onder meer CHRO en directeur organisatieontwikkeling van de gemeente Amsterdam, directeur Noodopvang Vluchtelingen van de gemeente Amsterdam, faculteitsdirecteur en decaan aan de Haagse Hogeschool, kwartiermaker bij Aafje Zorg Rotterdam en directeur van AGA Adviesgroep.

Gala Veldhoen benoemd als lid raad van toezicht Hogeschool van Amsterdam

Per 1 januari is Gala Veldhoen benoemd tot lid van de taad van toezicht (rvt) van de Hogeschool van Amsterdam. Zij is de beoogd voorzitter van de rvt per 1 mei 2021. Veldhoen volgt dan huidig voorzitter Marleen Barth op, die moet vertrekken omdat haar twee benoemingstermijnen dan zullen zijn verstreken. Met de komst van Gala Veldhoen bestaat de rvt tot die tijd uit zes leden. Veldhoen was tot mei 2019 Rechter bij de Rechtbank Midden-Nederland. Momenteel is zij Lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, GroenLinks, woordvoerder Justitie & Veiligheid en Cultuur. Verder vervult en vervulde zij uiteenlopende bestuurs- en toezichtfuncties.

Harry van Dorenmalen nieuwe bestuursvoorzitter van Health Valley

Voormalig Chairman IBM Europe en CEO IBM BeNeLux, Harry van Dorenmalen, wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Stichting Health Valley Netherlands. Hij volgt hiermee René Penning de Vries na 8 jaar op. Het stokje wordt formeel per 15 februari 2021 overgedragen. “Het verbinden van zorg, bedrijfsleven, wetenschap en de overheid verloopt al goed in ons land, maar er is een extra stap nodig om nog sneller, meer impact te realiseren voor de gezondheid en de zorg van morgen. Health Valley is ideaal gepositioneerd om die rol zowel regionaal, landelijk en internationaal nog meer kleur te geven. Vanuit deze nieuwe rol ga ik mij dan ook hard maken, dat verbindingen tot (nog) meer concrete resultaten gaan leiden,” aldus Harry van Dorenmalen.