Marleen Hermans nieuwe commissaris Staedion

Mutaties

Marleen Hermans nieuwe commissaris Staedion

Per 1 september 2019 is Marleen Hermans benoemd als lid raad van commissarissen van woningcorporatie Staedion. Zij is managing partner bij Brink Management en Advies, onderdeel van de Brink Groep.

==

Jack de Kreij nieuwe commissaris Wolters Kluwer

Wolters Kluwer heeft bekendgemaakt Jack de Kreij voor te willen dragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Jack de Kreij was van 2003 tot 2018 cfo van Vopak. Momenteel is hij lid van de raad van commissarissen van Boskalis, Corbion en TomTom. Zijn benoeming zal worden besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 23 april 2020.

Bron: Management Scope

==

Everien Slijkhuis nieuw lid raad van toezicht Deventer Ziekenhuis

Everien Slijkhuis (51) is toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis. Zij zal zich onder meer bezighouden met de portefeuille Financiën. Als CFO en bestuurder is zij werkzaam bij Hydratec Industries, een beursgenoteerd en wereldwijd opererend technologiebedrijf. Everien Slijkhuis heeft brede ervaring in bestuurlijke, financiële en IT-functies. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van de Veluwse Onderwijs Groep Apeldoorn.

Bron: Deventer Ziekenhuis

==

Francine van Dierendonck nieuwe commissaris Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is voornemens Francine van Dierendonck te benoemen als lid van de raad van commissarissen. Francine van Dierendonck is sinds november 2018 lid van de raad van bestuur van APG Groep. Van 2016 tot 2018 was zij de ceo van Xenos, hiervoor bekleedde zij functies bij onder andere Etam Groep, Philips en eBay. 

De benoeming van Van Dierendonck wordt besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 26 maart 2020. Tot haar benoeming zal zij als toehoorder bij de vergaderingen van de raad van commissarissen aanwezig zijn.

Bron: Management Scope

==

Rachelle van der Linden per 27 september lid raad van commissarissen van Albron

De rvc van Albron bestaat verder uit de reeds zittende leden; Gosse Boon (voorzitter), voormalig CFO bij o.a. Unilever en Nutreco en lid van diverse commissariaten en Roeland Vos met een achtergrond in de internationale hotellerie. Rachelle is een innovatieve ondernemer en eigenaar van Creatinc. Zij is onder andere co-founder van Knab (Aegon) en stond aan de wieg van EnergieDirect (Essent), Vers247 (Bidfood) en NLZiet (SBS, RTL, NPO).

Bron: Albron

==

Twee nieuwe toezichthouders Galapagos

Galapagos is van plan om op 22 oktober 2019 twee non-executive directors te benoemen. Galapagos heeft bekendgemaakt dat tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders twee nieuwe non-executive directors worden voorgedragen. Het betreft Daniel O’Day, chairman en ceo van Gilead, en Linda Higgins, vice president biologie bij Gilead. Daniel O’Day is sinds maart dit jaar ceo van Gilead, hiervoor was hij lange tijd ceo van Roche Pharmaceuticals.

In juli dit jaar nam het Amerikaanse Gilead een belang van 22% in Galapagos. Onderdeel van de overeenkomst tussen de twee bedrijven was het recht op benoeming van twee commissarissen door Gilead.

Bron: Management Scope

==

Monic van Aarle nieuw lid raad van commissarissen Rabobank 's Hertogenbosch e.o.

Per 10 september is Monic van Aarle benoemd als lid raad van commissarissen van Rabobank ’s Hertogenbosch en omstreken. Zij is Director General Business & Partner Ecosystem van SAP Nederland.

==

Frank Lubnau nieuwe commissaris Signify

Signify heeft bekendgemaakt Frank Lubnau te willen voordragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Over de benoeming van Frank Lubnau zal worden gestemd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in mei 2020. Tot deze tijd zal Lubnau de vergaderingen van de raad van commissarissen bijwonen als toeschouwer.

Frank Lubnau is momenteel chief technology and excellence officer bij ISS in Duitsland. Tot voor kort was hij chief digital officer voor de business unit industrial technology bij Robert Bosch. 

Bron: Management Scope