KLM Nieuwe commissarissen

Mutaties

Benoemingen KLM

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van KLM op 25 april staat een drietal benoemingen in de raad van commissarissen op de agenda. Janine Vos, Chief Human Resources Officer Rabobank, en Jan Kees de Jager, CFO KPN, worden voor benoeming als commissaris van KLM voorgedragen.

Zij vullen de vacatures in die ontstaan door het aftreden van Annemieke Roobeek en Hans Smits. Namens Air France-KLM wordt Ben Smith voorgedragen voor benoeming als commissaris. Deze vacature ontstaat door het aftreden van Jean Peyrelevade.

Manuel Kohnstamm nieuw lid raad van commissarissen VodafoneZiggo

Manuel Kohnstamm is per 22 maart 2019 benoemd tot nieuwe commissaris bij VodafoneZiggo. Kohnstamm is sinds 2012 senior vice-president en chief policy officer bij Liberty Global. Hij volgt Diederik Kasten op, die sinds 2017 lid van de raad van commissarissen was. Karsten verlaat per 1 juli Liberty Global. 
BRON: Management Scope

RvC HEMA breidt uit

Ronald van der Vis (51) en Jan Zijderveld (54) treden per 8 april toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van HEMA. Daarnaast is Robert Jan van der Kraats (58) benoemd tot adviseur van de RvC van HEMA. Onlangs zijn Wilco Jiskoot en Marcel Boekhoorn benoemd tot respectievelijk voorzitter en lid van de RvC van HEMA. Later dit jaar zal een vijfde lid van de RvC worden benoemd op voordacht van de Ondernemingsraad van HEMA.