Mutaties

Tamara van Scheijndel benoemd als lid RvC bij Lindeboom Bierbrouwerij B.V.

Per 15 februari 2023 is Tamara van Scheijndel (foto) benoemd als lid Raad van Commissarissen bij Lindeboom Bierbrouwerij B.V.

Zij was advocaat en later bestuursadviseur en legal counsel bij Zuyderland Medisch Centrum en heeft diverse toezichthoudende functies in de zorg en het bedrijfsleven.

Bovenstaande benoeming is tot stand gekomen via NR Governance.

Alexandra Reich nieuwe commissaris ING

Op maandag 23 april zal Alexandra Reich worden voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen van ING. Haar benoeming zal bij goedkeuring ingaan na de algemene vergadering van aandeelhouders. Alexandra Reich zal Mariana Gheorghe opvolgen wie na twee termijnen van vier jaar zal aftreden. Alexandra Reich heeft meer dan 20 jaar ervaring als leidinggevende in de telecomsector. Zij had diverse functies bij Telenor (2016 – 2020), verschillende managementfuncties bij Swisscom (2009-2016), Sunrise, Hutchison3G, UTA en Deutsche Telekom. Momenteel bekleed zij niet-uitvoerende functies bij Cellnex Telecom, Salt Zwitserland en Delta Fiber.(Bron: Management Scope)

Clarence Seedorf wordt door de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal van de KNVB voorgedragen als commissaris

Binnen de RvC was een vacature ontstaan na het vertrek van Han Berger, die voetbaltechnisch adviseur bij de KNVB is geworden. De Algemene Vergadering Betaald Voetbal benoemt de leden van de RvC. De eerstvolgende keer dat die vergadering bijeen komt is op 27 juni. Clarence Seedorf: "Ik dank de KNVB en de RvC voor het vertrouwen en de waardering. Als commissaris kan ik mijn kennis en ervaring delen met mijn collega’s binnen de KNVB met als doel positief bij te dragen aan het spel waar we allemaal zoveel van houden." (Bron: KNVB.nl)

Herman Dijkhuizen nieuwe commissaris KPN

De raad van commissarissen van KPN draagt Herman Dijkhuizen voor als lid van de raad van commissarissen. Zijn benoeming gaat, na besluit tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KPN, in per 1 juli 2023 en geldt voor een termijn die loopt tot de AVA van 2027. Dijkhuizen volgt Catherine Guillouard op die zal terugtreden.

Dijkhuizen (62) is een doorgewinterde bestuurder met een grote staat van dienst op financieel terrein. Hij is momenteel CFO en lid van de Raad van Bestuur van NIBC Holding NV, dat als financiële instelling retail- en corporate bankingdiensten aanbiedt. Hier neemt hij op 30 juni 2023 afscheid. Voorheen was Dijkhuizen voorzitter van de Raad van Bestuur en partner bij KPMG NV en momenteel is hij lid van de Raad van Commissarissen van NS Groep, WWF-Nederland (Wereld Natuur Fonds) en het Kröller-Müller Museum. (Bron: executive finance)

Ahold Delhaize heeft de Amerikaanse Julia Vander Ploeg voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen

De benoeming wordt voor goedkeuring voorgelegd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in april. Vander Ploeg is op dit moment lid van de Raad van Bestuur van Extra Space Storage en directeur van Neighbourly Inc. In haar carrière was ze eerder verantwoordelijk als senior vice president voor digitaal en technologie bij Hyatt Hotels en leidde ze bij Volvo Cars de digitale transformatie. Bij McDonald’s USA was ze hoofd van het team dat het mogelijk maakte bij de 14.000 restaurants mobiel te bestellen. (Bron: Levensmiddelenkrant.nl)