Mutaties

Mutaties

In dit artikel lees je over de mutaties van Rosita Drigpal die als lid Raad van Toezicht bij het Haagse cultuurgebouw Amare benoemd is. Jeanine van der Vlist zal benoemd worden tot lid RvC bij Alfen.

Twee nieuwe leden toegetreden tot rvt Amare 

Per 27 september is Rosita Drigpal gestart als lid raad van toezicht bij het Haagse cultuurgebouw Amare. Rosita Drigpal is werkzaam als directeur van AC-Y2. Rosita is lid van de SER Topvrouwen en stond als CDA’er op de kandidatenlijst bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer en de Gemeenteraad. Rosita is daarnaast onder meer actief als voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Buitenhof, lid van de raad van toezicht van Swazoom Welzijn en voorzitter van de Stichting Steun en Toeverlaat. 

Jan Raes is per diezelfde datum gestart als lid raad van toezicht bij Amare. Raes is sinds 2020 werkzaam als algemeen directeur van de Opera Ballet Vlaanderen. Daarvoor was hij onder meer algemeen directeur bij het Koninklijk Concertgebouworkest (2008-2019) en het Rotterdams Philharmonisch Orkest (2004-2008). Sinds 2020 is hij voorzitter van Festival van Vlaanderen Brussel Internationaal/Klara Festival en adviseur voor de European Union Youth Orchestra.

Amare brengt dans, muziek, muziektheater en community art samen. Dit doen zij met onder meer het Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. 

Jeanine van der Vlist nieuwe commissaris Alfen

Alfen heeft bekendgemaakt dat Jeanine van der Vlist per 21 november zal worden benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Van der Vlist is momenteel vicevoorzitter van de raad van commissarissen bij BDR Thermea Group, waar zij sinds 2014 werkzaam is. Tevens vervult zij sinds 2020 de functie van non-executive director bij DPG Media Group.

Het voorstel tot benoeming van Van der Vlist als lid van de raad van commissarissen zal plaatsvinden tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die wordt gehouden op 21 november.

De raad van commissarissen van Alfen wordt hiermee uitgebreid van drie naar vier leden. De raad van commissarissen bestaat momenteel uit Henk ten Hove (voorzitter), Eline Oudenbroek en Willem Ackermans.

(Bron: Management Scope)