Introductie voor toezichthouders in de cultuursector

In samenwerking met Cultuur+Ondernemen biedt NR een introductieprogramma aan voor toezichthouders van culturele instellingen.

Samenwerking

Cultuur+Ondernemen (C+O) zet zich in voor een vitale en toekomstbestendige cultuursector, door het versterken van culturele organisaties, kunstenaars en creatieven. Een goed georganiseerde governance draagt bij aan de lange termijn waardecreatie van instellingen en het borgen van de continuïteit van organisaties. 

De coronacrisis heeft de kwetsbaarheid van de culturele sector vergroot. Dat maakt de noodzaak voor goed bestuur en toezicht des te groter. Daarom ontwikkelde C+O samen met NR een introductieprogramma dat speciaal toegesneden is op toezichthouders die nieuw zijn in de cultuursector.

Doelgroep

Deze bijeenkomst is met name bedoeld voor toezichthouders die nieuw toetreden tot de cultuursector en/of zich willen verdiepen in de meest relevante aspecten die de sector uniek maken. U wilt graag werken aan uw eigen effectiviteit en daarmee uw meerwaarde voor uw RvT en bestuur vergroten. 

Doel 

Na het volgen van de introductiebijeenkomst bent u op de hoogte van de meest relevante aspecten die de cultuursector zo uniek maken. U bent bekend met de moderne opvattingen omtrent good governance en weet de principes uit de Governance Code Cultuur te vertalen naar uw eigen rol als toezichthouder. Samen met ervaren toezichthouders uit de sector reflecteert u bovendien op de dilemma’s die hen in de dagelijkse praktijk bezig houden en krijgt u handvatten mee, waarmee u nog beter invulling kunt geven aan uw rol als toezichthouder bij een culturele instelling. 

Programma 

10:00-10:30

Opening door Cultuur+Ondernemen

10:30-11.30

Governance Code Cultuur: van het ‘wat’ naar het ‘hoe’
(door: Martine Fransman, adviseur Cultuur+Ondernemen)

11:30-13:00

Waardegedreven toezicht in tijden van crisis
(door: Marianne Luyer, boardroom adviseur NR & expert waardegedreven toezicht)  

13:00-14:00

Lunchpauze

14:00-15:30

Risicomanagement in de cultuursector
(door: Job Terlingen, partner audit & assurance BDO Nederland)

15:30-16:30

Dilemma’s in de sector
Wisselende gastspreker, toezichthouder in de cultuursector
(voorheen Marjet van Zuijlen, Jet de Ranitz, Roland Kieft, Esther Kwaks)

16:30 

Afsluiting en borrel

 

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in Madurodam. U kunt zich aanmelden via de blauwe knop rechts in beeld. Het genoemde tarief voor deelname is exclusief btw. 

Soort event
Masterclass
Begin- en einddatum sessie
-
Locatie sessie
Madurodam
Prijs
€ 500,00