Leergang Board Potentials 2023, startdatum 18 januari

De toenemende uitdagingen op het gebied van o.a. duurzaamheid, digitalisering en inclusie benadrukken het belang van good governance. Een goede commissaris of toezichthouder is zich bewust van het krachtenveld rondom de organisatie en van haar of zijn eigen rol in het geheel. Daarom leiden we met de Leergang Board Potentials onze deelnemers op tot Commissaris Nieuwe Stijl: een commissaris of toezichthouder die in alle openheid, en met betrokkenheid oog heeft voor de ontwikkeling van de organisatie. En van zichzelf. Daarmee is de Leergang Board Potentials dé opleiding voor aanstormend talent en ervaren professionals met ambities voor een (toekomstige) functie als commissaris of toezichthouder.

Informeert, verdiept en daagt uit

De Leergang Board Potentials is er voor de volgende generatie commissarissen en toezichthouders. Professionals die zich oriënteren op een volgende stap in hun carrière of op een aanvullende ervaring. De leergang informeert, verdiept en daagt uit. We belichten alle aspecten van governance, geven inzicht in de rol van de raad als orgaan en de dynamiek binnen die raad. Een inhoudelijke en praktijkgerichte voorbereiding op een functie in een Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen.

Op het snijvlak van theorie en praktijk

De Leergang Board Potentials bestaat uit vijf modules verdeeld over tien dagdelen. Verder bieden we ruime individuele begeleiding. Drie modules kennen een opbouw van thematische blokken en daarnaast is er een module waarin persoonlijke drijfveren en een simulatie aan bod komen. We leren je te kijken vanuit het perspectief van een commissaris. Daar heb je niet alleen in een mogelijke functie als commissaris en toezichthouder wat aan, maar ook nu al in je werk.

Leren van ervaren toezichthouders en commissarissen

Onze docenten zijn ervaren toezichthouders en commissarissen, die zich met enthousiasme inzetten voor de professionalisering van het commissariaat. Samen zorgen zij voor een unieke mix van kennis en ervaring.

Docenten zijn onder meer:

  • Lizzy Doorewaard
  • Erwin Capitain
  • André Loogman
  • Clemens van Slingerland
  • Ronald te Loo
  • Marleen Barth
  • Anouk Talitsch
  • Dorine Wekking
Soort event
Leergang Board Potentials
Begin- en einddatum sessie
-