Masterclass Digitale disruptie, big data en cybersecurity vanuit toezichtperspectief

De Top 5 digitalisering en IT thema's die elke commissaris moet kennen

Bijna geen enkel bedrijf kan meer functioneren zonder IT. Daarnaast gaan de digitale ontwikkelingen razendsnel. Afhankelijk van het type organisatie en de sector waarin men werkt, is het een kwestie van overleven, beter inspelen op klantwensen met nieuwe diensten, effectiever worden in de bedrijfsvoering dan wel het actief volgen en op het juiste moment instappen.

Het houden van toezicht op digitalisering en IT zou inmiddels dan ook een vast onderdeel moeten zijn van elke raad van commissarissen. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat een bedrijf niet achter gaat lopen in een snel veranderende omgeving waarin zelfs compleet nieuwe business modellen ontstaan, die zeer disruptief kunnen worden. Dat gaat over de strategie van de onderneming en is chefsache van de raad van commissarissen. Maar ook grote IT-investeringen, die niet zelden gepaard gaan met veel uitdagingen, vragen goed toezicht. De vraag is: hoe doe je dat dan? Wat zijn de belangrijkste onderwerpen om toezicht op te houden? En welke vragen moet je stellen en hoe beoordeel je het antwoord?

In deze masterclass gaan we dieper in op de top 5 onderwerpen die commissarissen belangrijk vinden in hun toezicht op digitalisering en IT, namelijk: 

1) Informatie beveiliging/cyber security;

2) Grote IT-projecten;

3) Big data;

4) Digitale disruptie;

5) De belangrijkste IT-trends.

Basiskennis en verdieping

Om de juiste vragen te kunnen stellen, dient elke commissaris over basiskennis met betrekking tot de Digitale Transformatie te beschikken. In deze masterclass reiken we, naast de nodige basiskennis over de Digitale Transformatie, vragen aan voor het gesprek in de boardroom. Ook is er ruimte voor eigen inbreng en voldoende mogelijkheid tot netwerken. 

Als voorbereiding op de masterclass wordt tevoren een reader met relevante artikelen en een aantal links naar videomateriaal gestuurd.

Locatie

De masterclass vindt plaats in Madurodam te Den Haag.

Investering

De kosten voor deelname aan deze opleiding bedragen € 750,- exclusief btw, inclusief lesmateriaal en een diner.

Deze masterclass komt in aanmerking voor PE-punten. Vraag ons naar de mogelijkheden en nodige documentatie voor uw specifieke beroepsgroep.

Algemene Voorwaarden 

De algemene voorwaarden van NR Academy vind je hier.

De data en prijzen op de website zijn leidend en gelden boven eventuele eerdergenoemde data en prijzen in drukwerk en e-mail.
Soort event
Masterclass
Begin- en einddatum sessie
-
Locatie sessie
Madurodam
Prijs
€ 795,00