Masterclass Digitale Transformatie

Disruptie, data en Artificial Intelligence vanuit toezichtperspectief

Digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. Afhankelijk van het type organisatie en de sector waarin men werkt, is digitale transformatie en AI niet slechts een buzzword: het is een kwestie van overleven, beter inspelen op klantwensen met nieuwe diensten, effectiever worden in de bedrijfsvoering dan wel het actief volgen en op het juiste moment instappen.

De Top 5 thema's op digitale transformatie die elke commissaris moet kennen

Commissarissen hebben een signalerende, aanjagende en adviserende rol op dit vlak. Het houden van toezicht op de digitale transformatie van een onderneming zou inmiddels dan ook een vast onderdeel moeten zijn van elke raad van commissarissen. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat een bedrijf niet achter gaat lopen in een snel veranderende omgeving waarin zelfs compleet nieuwe business modellen ontstaan, die zeer disruptief kunnen worden. Dat gaat over de strategie van de onderneming en is chefsache van de raad van commissarissen. Maar ook grote investeringen in IT en digitale vaardigheden, die niet zelden gepaard gaan met veel uitdagingen, vragen goed toezicht. De vraag is: hoe doe je dat dan? Wat zijn de belangrijkste onderwerpen om toezicht op te houden? En welke vragen moet je stellen en hoe beoordeel je het antwoord?

In deze masterclass gaan we dieper in op de top 5 onderwerpen die commissarissen belangrijk vinden in hun toezicht op digitale transformatie, namelijk:

1) De belangrijkste trends en ontwikkelingen in ‘The age of Tech’.

2) Digitale disruptie.

3) Kansen en risico’s (waaronder cybersecurity).

4) (Big) Data en Artificial Intelligence.

5) Organiseren rondom IT en digitale transformatie.

Basiskennis en verdieping

Om de juiste vragen te kunnen stellen, dient elke commissaris over basiskennis met betrekking tot de Digitale Transformatie te beschikken. In deze masterclass reiken we, naast de nodige basiskennis over de Digitale Transformatie, nuttige denkmodellen en concrete vragen aan voor het gesprek in de boardroom. Ook is er ruimte voor eigen inbreng en voldoende mogelijkheid tot netwerken.

Investering

De kosten voor deelname aan deze opleiding bedragen € 785,- exclusief btw, inclusief lesmateriaal en een lunch.

Deze masterclass komt in aanmerking voor PE-punten. Vraag ons naar de mogelijkheden en nodige documentatie voor uw specifieke beroepsgroep.

Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden van NR Academy vind je hier.

De data en prijzen op de website zijn leidend en gelden boven eventuele eerdergenoemde data en prijzen in drukwerk en e-mail.