Finance voor niet-financiële commissarissen

Finance is belangrijk voor u als toezichthouder, of u nu wel of geen financiële achtergrond heeft. Hoe zorgt u dat u, zonder specialist te worden, voldoende grip heeft op de financiële aspecten van het toezichthouden? Deze masterclass geeft antwoord op die vraag.

Programma Finance

Docenten die hun sporen op financieel én toezicht gebied hebben verdiend geven u inzicht in de volgende onderwerpen:

  • Spreken van de financiële taal: U leert basisbegrippen als vermogen en voorzieningen en de belangrijkste financiële indicatoren als liquiditeit en solvabiliteit.
  • Organiseren van informatievoorziening: Welke financiële informatie heeft u als toezichthouder nodig en hoe komt u eraan?
  • Beoordelen van investeringen: Hoe gaat u als toezichthouder om met de financiële aspecten van grote investeringen? Hoe leest u een businesscase?
  • Omgang met de accountant: Wat is precies de rol van de accountant? Hoe verhoudt u zich als toezichthouder met de accountant?
  • Stellen van vragen: Hoe komt u tot goede vragen op financieel gebied?
  • De rol van de auditcommissie: Wat doet een auditcommissie precies en wat is uw rol op financieel gebied als u geen lid bent van deze commissie?
  • Beheersen van risico’s: Welke rol heeft u als toezichthouder op het gebied van risicomanagement? Hoe gaat u om met risico’s op het gebied van cybersecurity en fraude?

Tijdens de masterclass is er bovendien voldoende ruimte om uw eigen vragen te behandelen en de netwerken met mede-cursisten.

Locatie

De masterclass vindt plaats op een centrale locatie in of rondom Den Haag.

Investering

De kosten voor deelname aan deze opleiding bedragen € 650,- exclusief btw, inclusief lesmateriaal en een lunch.

De masterclass Finance voor niet-financiële commissarissen komt in aanmerking voor PE-punten. Vraag ons naar de mogelijkheden en nodige documentatie voor uw specifieke beroepsgroep.

De data en prijzen op de website zijn leidend en gelden boven eventuele eerdergenoemde data en prijzen in drukwerk en e-mail.