Diversiteit is dé manier om een raad in balans te brengen

Meer dan 20 jaar ervaring in vernieuwen en diversiteit

‘Het slechte nieuws is dat het quotum niet nodig zou moeten zijn. Het goede nieuws is dat er heel makkelijk aan is te voldoen.’

Bij het vinden van een nieuwe commissaris of toezichthouder brengen we twee werelden samen: die van de bestaande organisatie en die van de gewenste impuls. Beide vereisen kennis van de context, dynamiek, persoonlijkheden, strategieën en voorkeuren. Daarnaast is vinden niet genoeg. Search en selectie is een proces met veel belanghebbenden. Daarom stemmen we dat proces volledig af op de opdrachtgever en diens stakeholders. Zodat iedereen die iets te vinden heeft, daar de ruimte voor krijgt op het juiste moment. Dat levert soepele, succesvolle benoemingen, die natuurlijk governanceproof zijn.

Inclusief en in balans

Van oudsher, we waren ooit het nationaal register voor toezichthouders, hebben we een breed - en zeg maar gerust indrukwekkend - netwerk en dito kandidatenbestand. We kijken naar talent, leiderschap, integriteit, vakkennis. En ja we kijken ook naar sekse en achtergrond. Want juist diversiteit draagt bij aan een betere balans in het toezicht. En dat is een kans die je zorgvuldig moet grijpen.

Meer weten over ons netwerk, opleiding en kenniscentrum? Klik dan hier

Logo Talent naar de Top
NR ondertekent Code Executive Search

Logo SER Topvrouwen

Ons werkveld

  • 42% bedrijfsleven - banken, pensioenfondsen, familiebedrijven, participatiemaatschappijen, nutsbedrijven
  • 43% semipubiek - onderwijs, zorg, woningcorporaties
  • 15% goede doelen, cultuur, brancheverenigingen 

Voor overzicht en vertrouwen, maar ook vanwege maatwerk, neemt één van onze consultants het voortouw in een search. Als vast aanspreekpunt van begin tot ver na het eind. Onze Governance Adviseurs kennen het vak van zeer dichtbij; ze zijn allen zelf commissaris of toezichthouder. Daarmee brengen ze praktijkervaring plus de eigen netwerken die onderling gedeeld worden.

Vacatures 

Bekijk hier de meest recente openstaande, openbare vacatures of bekijk alle vacatures.