Ada van der Veer

Governance Adviseur

Ada van der Veer-Vergeer is een ervaren commissaris en boardroom consultant met meer dan 30 jaar ervaring in en om de boardroom.

Zij is adviseur search en selectie bij NR. Daarnaast is zij zelfstandig actief als onafhankelijk boardroom consultant, en sinds 2007 directeur/eigenaar van Stranergy. Zij beschikt over een veelzijdige ervaring en een breed netwerk.

Op haar 29e werd Ada de eerste vrouwelijke bankdirecteur in de historie van Nederland. Ze heeft van oorsprong een achtergrond in de financiële wereld en was onder meer lid van de Hoofddirectie van Achmea Bank Holding, CEO van Currence Holding en Voorzitter van de Directie van Staal Bankiers.

Ook andere sectoren zijn haar niet vreemd, zo was zij o.a. CEO van de B-to-B divisie van KPN.

Ada startte ook vroegtijdig in haar loopbaan met toezichtfuncties. Al zo’n 25 jaar vervult ze vele commissariaten, zowel in de private, financiële als semipublieke sector, en ook op voordrachtsrecht van de medezeggenschap. Haar ruime ervaring als toezichthouder gebruikt zij bij haar advies- en searchactiviteiten.

Dat geldt ook voor de vele colleges die zij geeft aan de (non-)executive leergangen van met name de universiteiten Nyenrode, VU Amsterdam en Erasmus Universiteit. Tevens is zij als lid van het Kernteam en dagvoorzitter verbonden aan het commissarisprogramma van de Erasmus Universiteit.

Als voorzitter van de Monitoring Commissie Accountancy zette Ada haar kennis en ervaring in om het publieke vertrouwen in de accountancysector als onafhankelijke, betrouwbare en deskundige factor in het economisch en maatschappelijk verkeer te helpen herwinnen.

Ada is ervan overtuigd dat goed leiderschap en een open, lerende organisatiecultuur sturende elementen bij het succes van organisaties zijn. Zij acht deze dan ook cruciaal vanuit het perspectief van de toezichthouder. De werkgeversrol van de commissaris vindt zij een zeer belangrijke rol die een professionele invulling vraagt.

‘De beste beslissingen komen tot stand als je zoveel mogelijk perspectieven aan tafel hebt en in een open sfeer alle stakeholderbelangen serieus worden meegewogen.’

Nevenfuncties, heden

Voorzitter Raad van Commissarissen van Arcadis Nederland
Voorzitter Raad van Toezicht van Data Privacy Stichting
Voorzitter Bestuur Bescherming Privacybelangen
Lid Raad van Commissarissen Nederlandse Loterij (o.a. Staatsloterij, Lotto en TOTO)
Lid Bestuur Stichting Preferente Aandelen Nedap NV
Lid Financiële Commissie en Directeur Koninklijke Maatschappij der Wetenschappen
Lid Kernteam Erasmus Governance Instituut, Erasmus Universiteit

En in het verleden onder meer:

Voorzitter Monitoring Commissie Accountancy
Vice voorzitter Raad van Commissarissen van DeGiro
Lid Bestuur Stichting Administratiekantoor Fugro NV
Lid Raad van Commissarissen Alliander NV
Lid Raad van Commissarissen LeasePlan Corporation NV
Lid Raad van Toezicht NPO (Nederlandse Publieke Omroep - kroonbenoeming)
Lid Raad van Toezicht Maag Lever Darm Stichting
Lid Raad van Toezicht Fortis Bank Nederland NV

Ada van der Veer op LinkedIn

LinkedIn Ada

Portretfoto Ada van der Veer

Contactgegevens

Tel: 06 23 12 33 33
E-mail: avanderveer@nrgovernance.nl