Nieuws

Hier kunt u het nieuws van NR Governance vinden.

Meer weten over ons netwerk, opleiding en kenniscentrum? Klik dan hier

Waarom geen ministerie van Goed Bestuur en hoe voorkom je dat er ongemerkt een robot mee vergadert in de boardroom? Lees dit en meer in de Governance Update van juni.

Hoe formeer je de raad van bestuur van de BV Nederland? En is rentmeester vennootschap een alternatief voor BV? Dit en meer in de nieuwe Governance Update van mei.

Op 18 april 2024 reikten we het eerste exemplaar uit van de Wesselo Governance publicatie ‘De 7 B’s van goed werkgeverschap’ aan Liesbeth Spies, Burgemeester van Alphen aan den Rijn.

Had de rvc van Ajax de bestuurscrisis kunnen voorkomen en de morele ambitie van toezichthoudend Nederland. Lees dit en meer in de Governance Update van april.

Duwtje nodig voor voordrachtsrecht OR, een regeringscommissaris Vestigingsklimaat en hoe geïnspireerd is uw bestuurder? Lees dit en meer in de Governance Update van maart.

Wij zijn trots op de benoeming van Marianne Luyer per 1 maart 2024 tot nieuwe kamerheer van Zijne Majesteit de Koning in de provincie Flevoland. 

Waar een nieuwe Corporate Governance Code aan moet voldoen en de rol van toezichthouders bij grensoverschrijdend gedrag. Lees dit en meer in de Governance Update van februari.

Ikwashier070 is een initiatief van samenwerkende Haagse kunst- en cultuurinstellingen om cultuurliefhebbers bekend te maken met de mogelijkheid geld of goederen na te laten aan een cultuurorganisatie naar eigen keuze. 

WILLEMSTAD - De kop is er af, en hoe!

Voor 2024 heeft de NR Academy weer een mooi programma samengesteld.

Rvc’s zijn ‘problematische’ teams en leiders krijgen te maken met een ‘nieuw tijdperk van verantwoordelijkheid’. Lees dit en meer in de Governance Update van december.

Het bestuur van Stichting NR heeft Lotte van Houwelingen op 29 november 2023 benoemd als onafhankelijk bestuurslid. 

Waarom zou je iets repareren als het niet kapot is? En AI is geen toverstokje. Benieuwd wat hier achter schuilt? Lees de nieuwe Governance Update van november.

Om de voordelen van diversiteit & inclusie in de boardroom te verzilveren, moeten we leren omgaan met de in de praktijk ervaren dilemma’s, zo komt naar voren uit een nieuw onderzoek en een symposium van Wesselo Governance. ‘Als je als bestuurder of commissaris passief instemt met wéér een benoeming uit het eigen netwerk, maak je actief misbruik van je macht.’ 

Ondanks de vele onderzoeken die aantonen dat een divers samengesteld bestuur en toezichtorgaan leidt tot betere bedrijfsresultaten, blijft de praktijk hierbij achter.

Governance Update, met deze maand o.a.: Waarom de Ajax-commissarissen niet eerder ingrepen en de stille introductie van de Board Observer in het bestuurslandschap.

Governance Update, met deze maand o.a.: faillissementen en toezicht, het eerst Governance Update Webinar met Mijntje Lückerath-Rovers en meer toezicht op arbeidsmarkt gewenst.

Commissarissen zijn niet zomaar geboren. Het vereist ervaring, kennis, de wil om je te blijven verdiepen én om samen op te trekken.

Governance Update, met deze maand o.a.: Duivelse dilemma’s in de boardroom, goodbye erebaan en commissarissen krijgen extra vergadering gewoon betaald.

Het bestuur van Stichting NR heeft Shirley Mathoera op 12 juni 2023 benoemd als onafhankelijk bestuurslid.

Governance Update, met deze maand o.a.: Nieuw onderzoek naar diversiteit & inclusie in Nederlandse boardrooms. En: de moraal van immoreel leiderschap.

Governance Update: Stakeholderdialoog als oplossing voor ‘gekaapte’ aandeelhoudersvergadering en de ‘rode kaart’ voor rvb en rvc: geen decharge.

Governance Update, met onder meer: Een Green Deal voor duurzame zorg, ESG in het jaarverslag en de commissaris moet buitenboordmotor innovatie zijn.

Governance Update, met deze maand: Caroline for president(-commissaris)!, ongemak in de boardroom en tijd voor een sectoroverstijgende governancecode?

Afgelopen weekend was de afsluiting van alweer de elfde groep High Level Toezicht, onder begeleiding van gidsen Marianne Luyer en Ronald te Loo (beiden rechts op de foto). 

Lees de nieuwe Governance Update van februari, met: de ESG Boardroom Barometer en een reactie op de geactualiseerde Corporate Governance Code. Tijd voor iets nieuws?

Op zaterdag 21 januari vond in het Delfins Resort de “Masterclass Introductie Governance Young Potentials Bonaire” plaats. In totaal namen 30 deelnemers deel aan het programma. Volgens de trainers heeft het programma laten zien dat voor het eiland een nieuwe generatie ambitieuze en professionele bestuurders en commissarissen klaar staat.

Op 20 en 21 januari heeft NR Governance samen met Themis - Prof Frank Kunneman en met medewerking va

Lees de nieuwe Governance Update van december. Met o.a.: ‘We moeten ons meer durven uitspreken in de governance-driehoek!’ CSRD luidt nieuw tijdperk voor rapporteren over duurzaamheid in. En: A Christmas Carol in the Boardroom.

Het is zo ver: ondertekening op vrijdagmiddag 9 december 2022 van de samenwerking van Wesselo Governance op governance gebied, opleiding van commissarissen en toezichthouders & boardroomadvies tussen Wesselo (partner Jos Engel) en NR Governance (directeur Olaf Smits van Waesberghe).