Nieuws

Hier kunt u het nieuws van NR Governance vinden.

Meer weten over ons netwerk, opleiding en kenniscentrum? Klik dan hier

Waarom zou je iets repareren als het niet kapot is? En AI is geen toverstokje. Benieuwd wat hier achter schuilt? Lees de nieuwe Governance Update van november.

Om de voordelen van diversiteit & inclusie in de boardroom te verzilveren, moeten we leren omgaan met de in de praktijk ervaren dilemma’s, zo komt naar voren uit een nieuw onderzoek en een symposium van Wesselo Governance. ‘Als je als bestuurder of commissaris passief instemt met wéér een benoeming uit het eigen netwerk, maak je actief misbruik van je macht.’ 

Ondanks de vele onderzoeken die aantonen dat een divers samengesteld bestuur en toezichtorgaan leidt tot betere bedrijfsresultaten, blijft de praktijk hierbij achter.

Governance Update, met deze maand o.a.: Waarom de Ajax-commissarissen niet eerder ingrepen en de stille introductie van de Board Observer in het bestuurslandschap.

Governance Update, met deze maand o.a.: faillissementen en toezicht, het eerst Governance Update Webinar met Mijntje Lückerath-Rovers en meer toezicht op arbeidsmarkt gewenst.

Commissarissen zijn niet zomaar geboren. Het vereist ervaring, kennis, de wil om je te blijven verdiepen én om samen op te trekken.

Governance Update, met deze maand o.a.: Duivelse dilemma’s in de boardroom, goodbye erebaan en commissarissen krijgen extra vergadering gewoon betaald.

Het bestuur van Stichting NR heeft Shirley Mathoera op 12 juni 2023 benoemd als onafhankelijk bestuurslid.

Governance Update, met deze maand o.a.: Nieuw onderzoek naar diversiteit & inclusie in Nederlandse boardrooms. En: de moraal van immoreel leiderschap.

Governance Update: Stakeholderdialoog als oplossing voor ‘gekaapte’ aandeelhoudersvergadering en de ‘rode kaart’ voor rvb en rvc: geen decharge.

Governance Update, met onder meer: Een Green Deal voor duurzame zorg, ESG in het jaarverslag en de commissaris moet buitenboordmotor innovatie zijn.

Governance Update, met deze maand: Caroline for president(-commissaris)!, ongemak in de boardroom en tijd voor een sectoroverstijgende governancecode?

Afgelopen weekend was de afsluiting van alweer de elfde groep High Level Toezicht, onder begeleiding van gidsen Marianne Luyer en Ronald te Loo (beiden rechts op de foto). 

Lees de nieuwe Governance Update van februari, met: de ESG Boardroom Barometer en een reactie op de geactualiseerde Corporate Governance Code. Tijd voor iets nieuws?

Op zaterdag 21 januari vond in het Delfins Resort de “Masterclass Introductie Governance Young Potentials Bonaire” plaats. In totaal namen 30 deelnemers deel aan het programma. Volgens de trainers heeft het programma laten zien dat voor het eiland een nieuwe generatie ambitieuze en professionele bestuurders en commissarissen klaar staat.

Op 20 en 21 januari heeft NR Governance samen met Themis - Prof Frank Kunneman en met medewerking va

Lees de nieuwe Governance Update van december. Met o.a.: ‘We moeten ons meer durven uitspreken in de governance-driehoek!’ CSRD luidt nieuw tijdperk voor rapporteren over duurzaamheid in. En: A Christmas Carol in the Boardroom.

Het is zo ver: ondertekening op vrijdagmiddag 9 december 2022 van de samenwerking van Wesselo Governance op governance gebied, opleiding van commissarissen en toezichthouders & boardroomadvies tussen Wesselo (partner Jos Engel) en NR Governance (directeur Olaf Smits van Waesberghe).

NV Eneco heeft de Driehoek 3D Trofee gewonnen. Dit is de prijs voor de organisatie met het beste overleg in de Driehoek medezeggenschap, toezicht en bestuur.

Lees de nieuwe Governance Update van november. Met o.a.: De mythe van groene groei en handhaving van vrouwenquotum lijkt boterzacht.

Ineens blijkt het privéleven van een bestuurder van invloed te zijn op het bedrijf waar hij werkt. Wat doe je dan als commissaris? En hoe voorkom je schade?

Lees de nieuwe Governance Update van oktober. Met o.a.: Een roep om een nieuwe commissie binnen de raad van commissarissen: de strategiecommissie. De raad als “focusteam”.

Inmiddels is Sharon Hulkenberg (35) al enige tijd verbonden aan NR als Governance Adviseur en graag stellen wij haar aan u voor. Sharon heeft de afgelopen periode in diverse trajecten zowel zelfstandig als in teamverband geadviseerd op diverse onderwerpen omtrent Good Governance. In deze trajecten gaat zij pragmatisch te werk vanuit haar juridische expertise, hetgeen onze klanten erg prettig ervaren. Haar focus ligt op de verdere professionalisering van Good Governance volgens de meest actuele en moderne opvattingen. Dit doet zij door het geven van advies, maar ook middels het verzorgen van workshops en begeleidingstrajecten op locatie.

Lees de nieuwe Governance Update van september. Met o.a.: Gezocht: 5.000 toezichthouders, arbeidsmarkt bovenaan rvc-agenda en wat heeft een commissaris gemeen met een violist?

Na het succes van het Good Governance programma “Verantwoordelijkheid & Verantwoording” op Curaçao, hebben wij op 1 en 2 september jl.

Op 31 augustus ging het Governance Netwerk Dutch Caribbean (GDNC) van start in de aula van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). GNDC is een netwerk voor iedereen binnen de Dutch Caribbean die op enigerlei wijze betrokken is bij, of affiniteit heeft met corporate governance. Het netwerk staat open voor alle functies en beroepen: van bestuurders en commissarissen tot adviseurs en vrijwilligers en verder iedereen die geïnteresseerd is in corporate governance.

Afgelopen donderdag is de Engelse versie van de Toolkit Caribbean door Olaf Smits van Waesberghe (directeur NR Governance) uitgereikt aan de premier van Sint Maarten, mevrouw Silveri

Na het succes van het Good Governance programma “Verantwoordelijkheid & Verantwoording” op Curaçao, zijn wij verheugd u te kunnen informeren dat wij het programma op 1 en 2 september a.s. op Aruba organiseren.  

Lees de nieuwe Governance Update van juli. Met o.a.: Hoe challenge je het bestuur op duurzaamheidsrapportages en 10 drogredenen om niet door te pakken met het ontslag van bestuurders.

Lees de nieuwe Governance Update van juni. Met: tips voor toezicht bij zwaar weer, en een vierde rol voor de commissaris: de strategische netwerkrol.