Waardegedreven Leiderschap

Nieuw leiderschap vraagt om een nieuw programma. NR biedt dit unieke programma aan voor leiders die de tijd willen nemen om te reflecteren op de ervaringen, opgedaan tijdens de crisis. Elke crisis is tenslotte ook een kans, want niet zelden het begin van een nieuw tijdperk. Wat vertelt deze crisis ons over de tijd waarin we leven, over de waardenpatronen en de mogelijke ontwikkelingen daarin? Waarvoor waren we ziende blind, wat zegt dat ons en welke nieuwe werkelijkheid opent zich in onze ogen? Luidt ook deze crisis een nieuw tijdperk in? Wat is onze eigen rol in het benutten van deze unieke situatie? En - misschien wel het allerbelangrijkste - hoe en wat kunnen we persoonlijk bijdragen aan deze nieuwe toekomst? Het programma Waardegedreven Leiderschap gaat in op deze en andere vragen.

Moreel leiderschap & personal performance

Het programma Waardegedreven Leiderschap richt zich op de essentie van waardegedreven leiderschap. Of je nu bestuurder, toezichthouder, directeur of professional bent, het gaat om jouzelf als leider. Van welke betekenis kan jij zijn in het radarwerk van onze samenleving? Dit vraagt zelfkennis, wijsheid, een goed ontwikkeld persoonlijk kompas en moed. Het persoonlijk, waardegedreven leiderschap staat centraal. Je brengt een week door met mensen die voor dezelfde soort vraagstukken en uitdagingen staan. Mensen die hun functie als toezichthouder, bestuurder in de private, publieke of semi- publieke sector, primair invulling willen geven vanuit persoonlijke waarden en het eigen kompas.

Het dagprogramma bestaat uit een bijzondere combinatie van ontspanning & inspanning, verbeelding & verdieping en scherpte & stilte. Kwalitatief hoogstaande gastsprekers en moderatoren zijn je gidsen. Je investeert via dit programma op duurzame wijze in je adaptief leiderschap en personal performance.

Programma - vijfdaagse retraite

Deze retraite biedt een gevarieerd pakket aan activiteiten en werkvormen, waarbij verdieping, verstilling en verwondering wordt afgewisseld met fysieke activiteit, cultureel-historische excursies en sociale interactie. Met inspirerende sprekers, zintuiglijke ervaringen en filosofische verkenningen. U doet een stap naar binnen, om daarna verrijkt en versterkt stappen naar buiten te kunnen zetten.

Het programma bevat onderdelen die variëren van een half tot maximaal twee uur, afgewisseld met zelfreflectie in kleine kring. We dineren gezamenlijk, de avonden zijn vrij of benutten we voor een cultureel evenement of een ontspannen gesprek. Bekijk het uitgebreide programma in de brochure (deze kunt u downloaden via de knop rechts in het scherm).

Nieuwe perspectieven leren zien en waarderen op een bijzondere plek. Geweldige ervaring. Monique van Doorn, voormalig directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland

Locatie - een plek vol betekenis

In het hotel in Ieper overnacht je in een weldadige privékamer die van alle gemakken is voorzien. Het hotel is de uitvalsbasis voor alle activiteiten. En omdat buitenlucht loutert, is er alle gelegenheid voor (stilte-) wandelingen door de bossen en verlaten landschappen. Meerdere excursies naar middeleeuwse kerken en andere gebouwen, musea, zijn inbegrepen, alsook het bijwonen van het (dagelijkse) ritueel van de Last Post.

Stad Ieper
De historische stad Ieper

Data

Het programma Waardegedreven Leiderschap vindt plaats van maandagavond 25 september tot en met vrijdagmiddag 29 september 2023 in Ieper plus een terugkomdag in Nederland.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op via 070-324 3091 of via het contactformulier rechts.

Tot onze kerndocenten behoren o.a.:

 • Prof. dr. ir. Mieke Boon, hoogleraar Filosofie van wetenschap in praktijk aan de Universiteit Twente en doet onder andere onderzoek naar de filosofie achter technologie en de rol van creativiteit bij het creëren van kennis en wetenschap.
 • Dick Berlijn, generaal buiten dienst en tot april 2008 belast met het bevel over de Nederlandse Krijgsmacht als commandant. Hij genoot zijn opleiding aan de KMA, heeft belangrijke rollen vervuld bij diverse operaties en brengt deze ervaringen mee in zijn lezingen en advieswerk. Dick Berlijn kent de veiligheids- en defensiewereld als geen ander en adviseert o.a. op het gebied van cybersecurity en cyberwarfare. Hij vervult daarnaast diverse toezichthoudende functies.
 • Dr. Jan Willem Brinkman, voormalig generaal-majoor en commandant van een multinationale NAVO luchtlandingsdivisie en crisisbestuurder in ziekenhuizen. In 2006 promoveerde hij bij de Universiteit van Tilburg op een proefschrift met als titel: ‘Dynamiek en onzekerheid als kans’, waarin hij ingaat op de menselijke behoefte aan zingeving en ruimte voor creativiteit in organisaties.
 • Dr. Paul Meijs, filosoof en doceerde sociale en politieke filosofie aan de Universiteit van Nijmegen en aan de Universiteit van Tilburg van 1980 tot 2019. Zijn expertise is het denken over de samenleving in historisch perspectief, met name over vraagstukken aangaande de verhouding tussen politiek, economie en ethiek, die tussen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid en die tussen individu, gemeenschap en staat. Hij is met name gespecialiseerd in het verband tussen de praktijk van macht en moraliteit.
 • Prof. dr. Thomas Quartier, monnik in de Abdij Keizersberg in Leuven en hoogleraar theologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de KU Leuven. Thomas was Theoloog des Vaderlands 2021/2022 en is ambassadeur van de theologie in Nederland. 
 • Mardjan Seighali (gastspreker), groeide op in Iran en is in 1990 voor het toenmalige regime gevlucht. Na haar functie als directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, is zij nu directeur bestuurder van Stichting Natuurstad Rotterdam, tevens voorzitter Humanistisch Verbond en toezichthouder bij verschillende organisatie zoals de Raad van Advies van het College voor de Rechten van de Mens. In 2019 ontving zij de prestigieuze Comeniusprijs.
 • Prof. dr. An Verlinde, criminologe, antropologe en sociaal psychologe, voormalig lid van de Pontificale Raad voor Gezondheidszorg aan het Vaticaan, hoogleraar Leuven.
 • Dr. mr. Cees Zweistra, filosoof en docent rechtstheorie aan de Erasmus Universiteit. Hij is gepromoveerd op de invloed van de digitale technologie op de menselijke identiteit en intermenselijke relaties. In 2019 promoveerde hij aan de TU Delft op de impact van de technologie op de menselijke eigenheid en intermenselijke relaties. In 2021 verscheen van zijn hand het boek Waarheidszoekers over het fenomeen complotdenkers.
 • Ruben van Zwieten, predikant en oprichter van The New University, academie voor leven en werk, als ook van De Nieuwe Poort, huis voor ontmoeting en inspiratie. Zijn droom is om op symbolische waterplaatsen in Europa ankers voor de samenleving te creëren: Le Nouveau Port in Normandië, El Nuevo Puerto in Valencia, in Zeeland, Amsterdam en Rotterdam. Ruben promoveert op het verschil tussen de taal van de bijbel en de boardroom.

Moderator van het programma:

 • Marianne Luyer, CMC, bestuursadviseur governance en toezichthouder (CNV, Exodus, Steenkampfonds). Haar expertise is sturen en toezicht houden op cultuur en gedrag, boardroomdynamics (ethiek) en waardegedreven leiderschap en toezicht. Ze is een veelgevraagd spreker, docent en moderator. 
   

Organisatie

NR zet zich in voor vernieuwing in het toezichthoudersvak. NR faciliteert het gesprek rondom actuele thema’s op het gebied van toezicht en bestuur, om zo te komen tot nieuwe inzichten en connecties en energie. Daarnaast helpt NR individuele professionals hun netwerk te verbreden en verder te komen in het eigen netwerk.

Marianne Luyer is moderator van het programma. Zij leidt en begeleidt de verschillende onderdelen en staat borg voor de inhoudelijke en procesmatige kwaliteit van het programma.

Investering

Wij bieden deze leergang aan voor € 7.250,- exclusief btw, inclusief cursusmateriaal, onze toolkits, excursies, overnachtingen en alle maaltijden tijdens de retraite in Ieper en de terugkomdag.

Doorgaans kun je deze opleiding (deels) opvoeren voor de PE-punten die je als commissaris jaarlijks dient te halen. Vraag ons naar de mogelijkheden en nodige documentatie voor jouw specifieke beroepsgroep.

Algemene Voorwaarden 

De algemene voorwaarden van NR Academy vind je hier.

De data en prijzen op de website zijn leidend en gelden boven eventuele eerdergenoemde data en prijzen in drukwerk en e-mail.

Meld je aan

-