Waardegedreven Leiderschap

Nieuw leiderschap vraagt om een nieuwe leergang. NR biedt deze unieke leergang aan voor leiders die de tijd willen nemen om te reflecteren op de ervaringen, opgedaan tijdens de crisis. Elke crisis is tenslotte ook een kans, want niet zelden het begin van een nieuw tijdperk. Wat vertelt deze crisis ons over de tijd waarin we leven, over de waardenpatronen en de mogelijke ontwikkelingen daarin? Waarvoor waren we ziende blind, wat zegt dat ons en welke nieuwe werkelijkheid opent zich in onze ogen? Luidt ook deze crisis een nieuw tijdperk in? Wat is onze eigen rol in het benutten van deze unieke situatie? En - misschien wel het allerbelangrijkste - hoe en wat kunnen we persoonlijk bijdragen aan deze nieuwe toekomst? Het programma Waardegedreven Leiderschap gaat in op deze en andere vragen.

Moreel leiderschap & personal performance

Het programma Waardegedreven Leiderschap richt zich op de essentie van transformationeel leiderschap. Of je nu bestuurder, toezichthouder, directeur of professional bent, het gaat om de persoon van de leider zelf. Van welke betekenis kan ik zijn in het radarwerk van onze samenleving? Dit vraagt zelfkennis, wijsheid, een goed ontwikkeld persoonlijk moreel kompas (waartoe ben ik op aarde) en ‘kwaliteit van karakter’. Het persoonlijk, waardegedreven leiderschap staat centraal. Je brengt een week door met mensen die voor dezelfde soort vraagstukken en uitdagingen staan. Mensen die hun functie – toezichthouder, bestuurder in de private, publieke of semi- publieke sector – primair invulling willen geven vanuit persoonlijke waarden en het eigen moreel kompas.

Het dagprogramma bestaat uit een bijzondere combinatie van ontspanning & inspanning, verbeelding & verdieping en scherpte & stilte. De prachtige omgeving biedt de juiste basis om stil te staan en reflecteren, op een plek waar de impact van crises door de geschiedenis heen nog altijd voelbaar is. Kwalitatief hoogstaande gastsprekers en moderatoren zijn je gidsen. Je investeert via deze leergang op duurzame wijze in jouw moreel leiderschap en personal performance.

Programma - vijfdaagse retraite in Normandië

Deze retraite biedt een gevarieerd pakket aan activiteiten en werkvormen, waarbij verdieping, verstilling en verwondering wordt afgewisseld met fysieke activiteit, cultureel-historische excursies en sociale interactie. Met inspirerende sprekers, zintuiglijke ervaringen en filosofische verkenningen. U doet een stap naar binnen, om daarna verrijkt en versterkt stappen naar buiten te kunnen zetten.

Het programma bevat opeenvolgende onderdelen die variëren van een half tot maximaal twee uur, afgewisseld met zelfreflectie in kleine kring. We dineren gezamenlijk, de avonden zijn vrij of benutten we voor een cultureel evenement of een ontspannen gesprek. Bekijk het uitgebreide programma in de brochure (deze kunt u downloaden via de knop rechts in het scherm).

Nieuwe perspectieven leren zien en waarderen op een bijzondere plek. Geweldige ervaring. Monique van Doorn, voormalig directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland

Locatie - een plek vol betekenis

In het indrukwekkende Le Nouveau Port in Normandië overnacht u in een weldadige privékamer die van alle gemakken is voorzien. De intieme bibliotheek is de uitvalsbasis voor alle activiteiten. En omdat buitenlucht loutert, is er alle gelegenheid voor fietstochten en wandelingen over het strand, langs meren, door bossen en verlaten landschappen.

 

De Nieuwe Poort

Data

Het programma Waardegedreven Leiderschap vindt plaats van maandagavond 25 september tot en met vrijdagmiddag 29 september 2023 plus een terugkomdag in Zeeland.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op via 070-324 3091 of via het contactformulier rechts.

Tot onze docenten behoren o.a.:

  • Prof. dr. ir. Mieke Boon, hoogleraar Filosofie van wetenschap in praktijk aan de Universiteit Twente en doet onder andere onderzoek naar de filosofie achter technologie en de rol van creativiteit bij het creëren van kennis en wetenschap.
  • Dr. Paul Meijs, filosoof en doceerde sociale en politieke filosofie aan de Universiteit van Nijmegen en aan de Universiteit van Tilburg van 1980 tot 2019. Zijn expertise is het denken over de samenleving in historisch perspectief, met name over vraagstukken aangaande de verhouding tussen politiek, economie en ethiek, die tussen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid en die tussen individu, gemeenschap en staat. Hij is met name gespecialiseerd in het verband tussen de praktijk van macht en moraliteit.
  • Dr. mr. Cees Zweistra, filosoof en docent rechtstheorie aan de Erasmus Universiteit. Hij is gepromoveerd op de invloed van de digitale technologie op de menselijke identiteit en intermenselijke relaties. In 2019 promoveerde hij aan de TU Delft op de impact van de technologie op de menselijke eigenheid en intermenselijke relaties. In 2021 verscheen van zijn hand het boek Waarheidszoekers over het fenomeen complotdenkers.
  • Dick Berlijn, generaal buiten dienst en tot april 2008 belast met het bevel over de Nederlandse Krijgsmacht als commandant. Hij genoot zijn opleiding aan de KMA, heeft belangrijke rollen vervuld bij diverse operaties en brengt deze ervaringen mee in zijn lezingen en advieswerk. Dick Berlijn kent de veiligheids- en defensiewereld als geen ander en adviseert o.a. op het gebied van cybersecurity en cyberwarfare. Hij vervult daarnaast diverse toezichthoudende functies.

  • Prof. dr. Thomas Quartier, monnik in de Abdij Keizersberg in Leuven en hoogleraar theologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Kerndocenten en moderatoren

  • Marianne Luyer, CMC, bestuursadviseur governance en toezichthouder (CNV, Exodus, Steenkampfonds). Haar expertise is sturen en toezicht houden op cultuur en gedrag, boardroomdynamics (ethiek) en waardegedreven leiderschap en toezicht. Ze is een veelgevraagd spreker, docent en moderator.
  • Ruben van Zwieten, predikant en oprichter van De Nieuwe Poort, huizen voor ontmoeting en inspiratie door Europa. Eveneens oprichter van The New University, waar leiderschapsprogramma's voor leven en werk worden ontwikkeld. Verkozen als Young European Leader klas 2019: 40 mensen onder de 40 jaar.

Organisatie

Deze leergang is een samenwerkingsverband tussen NR en The New University / The New Port.

NR zet zich in voor vernieuwing in het toezichthoudersvak. NR faciliteert het gesprek rondom actuele thema’s op het gebied van toezicht en bestuur, om zo te komen tot nieuwe inzichten en connecties en energie. Daarnaast helpt NR individuele professionals hun netwerk te verbreden en verder te komen in het eigen netwerk.

Marianne Luyer en Ruben van Zwieten zijn de kerndocenten en moderatoren van de leergang. Zij leiden en begeleiden de verschillende onderdelen en staan borg voor de inhoudelijke en procesmatige kwaliteit van het programma.

Investering

Wij bieden deze leergang aan voor € 7.250,- exclusief btw, inclusief cursusmateriaal, onze toolkits, excursies, overnachtingen en alle maaltijden tijdens de retraite in Normandië en de terugkomdag.

Betaal je (een deel van) de opleiding zelf? Dan kun je alleen nog in 2022 de kosten voor de opleiding voor je (toekomstige) beroep in veel gevallen als aftrekpost opgeven bij je belastingaangifte.

Doorgaans kun je deze opleiding (deels) opvoeren voor de PE-punten die je als commissaris jaarlijks dient te halen. Vraag ons naar de mogelijkheden en nodige documentatie voor jouw specifieke beroepsgroep.

Algemene Voorwaarden 

De algemene voorwaarden van NR Academy vind je hier.

De data en prijzen op de website zijn leidend en gelden boven eventuele eerdergenoemde data en prijzen in drukwerk en e-mail.

Meld je aan

-