Nieuwsupdate opleidingen met o.a. het belang van de maatschappelijke impact van de interne toezichthouder en terugblik bijeenkomst 'Toezicht en bestuur in crisistijd'

Geslaagde bijeenkomst ‘Toezicht en bestuur in crisistijd’

Op 7 juli jl. organiseerden wij een themabijeenkomst over toezicht en bestuur in tijden van crisis, onder meer voor onze alumni van het programma High Level Toezicht.
Met Tjibbe Joustra als keynote spreker en een interessante paneldiscussie met Piet Batenburg, voorzitter RvB Catharina Ziekenhuis, die met zijn ziekenhuis midden in de brandhaard van de corona-uitbraak zat, en Victor Broers die zich als publiek denker en schrijver onder meer bezig hield met leiderschap en democratie in de coronacrisis en zich inzet voor ‘een andere visie op onze economie’.

Enkele interessante visies en zaken om mee te nemen uit deze crisistijd:
* Tjibbe Joustra: “Wees je bewust van de afweging en reflectie, en bedenk steeds welke vragen je had moeten stellen."
* Piet Batenburg: “Mooi hoeveel energie en focus je vanuit de organisatie kunt krijgen. Door veel te oefenen, is het daarmee ontstane teamgevoel voor ons een belangrijke basis geweest.”
* Victor Broers: “Accepteer dat je in crisis dingen tegenkomt die je niet onder controle hebt, en realiseer je dat je in de crisis ook noodzakelijke structurele dingen in gang kunt zetten.”

Het programma High Level Toezicht is bedoeld om de impact van het maatschappelijk leiderschap in toezicht en bestuur te vergroten. Heeft u interesse in deelname aan ons programma? In september en november starten er twee groepen. Meer informatie en aanmelden

Eerste masterclass in samenwerking met Cultuur+Ondernemen succesvol en inspirerend

In samenwerking met Cultuur+Ondernemen biedt Nationaal Register een introductieprogramma aan voor toezichthouders van culturele instellingen. Op 9 juli jl. vond de eerste masterclass plaats. Onze deelnemers beoordelen de masterclass met een ruime 8.

Deelnemers over de Introductie voor toezichthouders in de cultuursector:

“Toezichthouden benaderen vanuit verschillende invalshoeken geeft een mooi geheel.”
“Vanwege de combinatie van kennis met interactieve delen is het heel concreet.”
“Ook heel geschikt voor toezichthouders die nóg geen ervaring hebben in de cultuursector, maar die stap wel willen maken!”

Meld u aan voor deze masterclass op 23 september of 17 november

Wilt u ook commissaris worden?

De Leergang Board Potentials is dé opleiding voor aanstormend talent en ervaren professionals met ambities voor een (toekomstige) functie als commissaris of toezichthouder. Er zijn nog enkele plekjes beschikbaar voor start in september.

"De samenleving heeft baat bij een goed werkende, integere en betrouwbare accountantssector"

Aldus Marianne Luyer in haar artikel voor 'Goed bestuur en Toezicht'. Marianne benadrukt hierin het belang van de maatschappelijke impact van de interne toezichthouder. Haar conclusies sluiten daarmee helemaal aan bij de doelstelling van ons programma High Level Toezicht, ons programma voor ervaren toezichthouders en bestuurders.

Lees het artikel 'Appèl op intern toezicht'
Lees meer over ons programma High Level Toezicht

Opleidingsagenda komende periode

9, 10 en 18 september Startdata Leergang Board Potentials
11 september Startdatum High Level Toezicht
16 september Introductie Commissariaat en Toezicht
23 september Introductie voor toezichthouders in de cultuursector
25 september Online Masterclass ICT, digitalisering & innovatie in de boardroom
29 september Introductie Commissariaat en Toezicht
29 oktober Masterclass ICT, digitalisering & innovatie in de boardroom

NR Governance Update