Marlies de Ruyter de Wildt

Governance Adviseur en Docent

Marlies de Ruyter de Wildt is governance adviseur op het gebied van search & selectie van commissarissen en toezichthouders. Tevens begeleidt zij incompany programma’s op het gebied van good governance vaak gecombineerd met een zelfevaluatie. Marlies is docent in de opleidingen van NR Academy. Ruim 10 jaar is zij zelf commissaris/toezichthouder in diverse sectoren.

Marlies is sensitief voor ‘mensen, merk en maatschappij' en werkt vanuit de overtuiging dat vertrouwen leiderschap bevordert en samenwerking onderling vergroot. Zij is toegankelijk, analytisch en creatief met oog voor de lange termijn. De ‘soft controls’ – de menselijke kant van governance - hebben haar speciale aandacht.

Marlies is medeauteur van de publicatie ‘Voorkom toezicht met een dode hoek’, onderzoek naar de integratie van de soft controls in de toezichtsroutine. Tevens publiceert zij als vaste governance expert in ‘De Dikke Blauwe’, platform voor maatschappelijke organisaties.

‘Voorkom toezicht met een dode hoek met de integratie van soft controls’

Sinds jaren zet Marlies zich in voor de bevordering van diversiteit en inclusie. Om de doorstroming van vrouwen naar hogere en topfuncties een extra impuls te geven zat zij tezamen met een twintigtal prominenten van het Nederlands bedrijfsleven in de voorloper van Talent naar de Top: het Ambassadeursnetwerk.

Nevenfuncties

Lid Raad van Toezicht van Oogfonds
Raad van Commissarissen van Orpea Nederland (thuiszorg en kleinschalige woonhuizen voor mensen met geheugenproblemen) (tot juni 2022)
Voorzitter Stichting Intern Toezicht Goede Doelen, ITGD (tot feb 2022)
Voorzitter Raad van Toezicht Hersenstichting (tot feb 2020)
Lid Raad van Toezicht van Bevolkingsonderzoek Zuid west (tot sep 2020)

Opleiding

Deep Democracy, Human Dimensions
Theory U, Foundation Program, Presencing Institute (MIT)
High Level Toezicht, NR Academy
Financials for supervisory board members, Erasmus Universiteit
PR en massacommunicatie, Universiteit Utrecht
Engelse Taal en Letterkunde, Universiteit Leiden

Marlies op LinkedIn

LinkedIn Marlies

Portretfoto Marlies de Ruyter de Wildt

Contactgegevens

Tel: 06 53 59 42 65
E-mail: mdrdw@nrgovernance.nl