Ex-Imtech-ceo Gerard van de Aast commissaris Philips Lighting

Mutaties

Gerard van de Aast is voorgedragen als commissaris van Philips Lighting. 

Van de Aast was eerder bestuursvoorzitter bij Imtech, dat failliet ging na grootscheepse fraude. Hij is bij Philips Lighting de beoogd opvolger van Kees van Lede, die van 2013 tot 2015 zijn president-commissaris was bij Imtech. Over de benoeming van Van de Aast wordt gestemd op de aandeelhoudersvergadering van 9 mei.

Van de Aast is ook al commissaris bij de Nederlandse Spoorwegen, ingenieursbureau Witteveen+Bos en transportbedrijf Heisterkamp.

Bestemming bereikt: drie commissarissen weg bij TomTom

Doug Dunn en Ben van der Veer zullen na respectievelijk 12 en 9 jaar aftreden bij navigatiebedrijf TomTom, net als Anita Elberse, die een baan heeft gekregen bij de Universiteit van Harvard.

TomTom draagt Michael Rhodin voor als nieuwe commissaris voor een periode van vier jaar. Rhodin is bestuurder van IBM en topadviseur bij Santander. Daarnaast wil het bedrijf president-commissaris Peter Wakkie herbenoemen voor een nieuwe periode van twee jaar. De (her)benoeming zal worden voorgelegd op de aandeelhoudersvergadering op 24 april. Na de wisselingen zal de raad van commissarissen bestaan uit Wakkie, Jacqueline Tammenoms Bakker, Jack de Kreij en Rhodin.

Biotech-expertise in rvc ForFarmers

Veevoerproducent ForFarmers wil Cees de Jong opnemen in de raad van commissarissen. De Jong (1961) is de topman van het Deense beursgenoteerde biosciencebedrijf Chr. Hansen, dat duurzame oplossingen voor de voedings-, farmaceutische en agrarische industrie ontwikkelt. Er wordt gestemd over zijn voordracht op de aandeelhoudersvergadering van 26 april. Op diezelfde vergadering zal Henk Mulder aftreden als commissaris.

Accountant gaat toezicht houden bij van Lanschot  

Van Lanschot heeft Lex van Overmeire benoemd tot commissaris. Van Overmeire is registeraccountant en werkte van 1990 tot 2016 voor Ernst & Young. Naast zijn commissariaat bij Van Lanschot, is hij ook commissaris bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Van Lanschot zoekt nog een vervanger voor Jos Streppel, de huidige vicevoorzitter van de raad van commissarissen. Zijn termijn loopt af na de jaarvergadering in mei.

Wisbrun is erbij

Lucas Bols wil Ralph Wisbrun benoemen als lid van de raad van commissarissen. De benoeming van Wisbrun staat geagendeerd voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 7 september. Wisbrun is onder meer mede-eigenaar van advertentiebureau JWT Amsterdam.

De raad van commissarissen van Bols bestaat verder uit voorzitter Derk Doijer, Marina Wyatt en Alexandra Oldroyd.

Op voordracht van de cliënten- en familiemedezeggenschapsraad

GGZ Noord-Holland-Noord heeft Marleen Barth benoemd tot lid van de Raad van Toezicht. De voormalig journaliste van dagblad Trouw vertegenwoordigde vier jaar de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer. Op dit moment is zij al zes jaar lid van de Eerste Kamer, als fractievoorzitter van de PvdA. Barth werd voorgedragen door de cliënten- en familiemedezeggenschapsraad.