Inge Brakman nieuwe voorzitter Alliantie Medezeggenschap en Governance

Mutaties

Benoeming Inge Brakman als voorzitter Alliantie Medezeggenschap en Governance

Op 11 december 2019 is Inge Brakman tijdens het eerste lustrumcongres benoemd als nieuwe voorzitter van de Alliantie Medezeggenschap en Governance. Brakman volgt hierin Trude Maas op, die vanaf de oprichting deze rol vervulde. De Alliantie is verheugd dat ook de nieuwe voorzitter het thema omarmt en zelf actief is als commissaris op voordracht van de medezeggenschap. Brakman is actief als toezichthouder, voorzitter, adviseur en coach. Op dit moment onder andere als voorzitter bestuur Nederlandse Rode Kruis, Lid RvT WNF, lid RvT Springtij, aanjager NL 2025, Lid RvC van de Nederlandse BV’s van Shell, DSM en Accenture.

Bron: medezeggenschap-en-governance.nl

==

Rien Slingerland nieuwe commissaris O. de Leeuw BV

Bij de technische groothandel O. de Leeuw Groep te Zwolle is Rien Slingerland voorgedragen als lid rvc. Rien Slingerland is commissaris/aandeelhouder van de IJssel Technologie Groep BV en was vroeger Algemeen Directeur van Norplast BV. 

==

Twee nieuwe commissarissen zorgverzekeraar Eno

Per december zijn voor de raad van commissarissen van zorgverzekeraar Eno twee nieuwe leden benoemd:

  • Rien Nagel; Partner Quadrum Capital, voorheen lid Raad van Bestuur Rabobank Group
  • Ageeth Bakker; Chief Financial & Risk Officer Bovemij, voorheen o.a. CEO Centramed, Directeur Financiën Centraal Beheer Achmea en Financieel directeur Avero Achmea

==

Drie nieuwe toezichthouders Hersenstichting

Per 3 december zijn voor de raad van toezicht bij de Hersenstichting benoemd:

  • Ewoud Goudswaard, als voorzitter; hij was Algemeen directeur bij de ASN Bank en Interim CCO bij de Volksbank.
  • Monica Erasmus, als lid tevens voorzitter Financiële Audit Commissie; zij is Partner Transfer Pricing Taxtimbre.
  • Frans van Drimmelen, als lid met het profiel public affairs/public relations; hij is oprichter/directeur van Dröge & van Drimmelen.

==

Nieuw lid raad van toezicht Stichting Bodembeheer Nederland

Per 1 december is Karin Roeloffs benoemd als lid rvt bij Stichting Bodembeheer Nederland. Karin Roelffs is onafhankelijk adviseur en was tot augustus 2018 Market Business Leader bij Mercer Investments Benelux.

==

Nieuw lid raad van commissarissen NL Mental Care BV

Per 1 december is Anita Blankestijn benoemd als lid van de rvc bij NL Mental Care BV. Zij was tot 2018 Directeur Digital Service & Sales bij Aegon.

==

Nieuw lid raad van toezicht mboRijnland

Per november is Bram de Klerck benoemd als lid rvt bij mboRijnland. Hij is Directeur-Generaal voor de Algemene Bestuursdienst bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Bureau Algemene Bestuursdienst.

==

Nieuw lid raad van commissarissen Oasen

Per november is Clemens van Slingerland voorgedragen als lid rvc bij Oasen. Clemens van Slingerland is HR Directeur bij Hunter Douglas en commissaris bij Plukon Foodgroup.