Ank Bijleveld benoemd als lid raad van toezicht Nederlandse Reisopera

Mutaties

De Nederlandse Reisopera is verheugd dat Ank Bijleveld Schouten per 15 maart 2022 toetreedt tot zijn raad van toezicht. “Ik heb er zin in en vind het een eer de zetel op voordracht van de personeelsvertegenwoordiging in te nemen”, aldus Bijleveld. De voordracht en benoeming van Ank Bijleveld zijn tot stand gekomen in nauw overleg tussen de raad van toezicht en de personeelsvertegenwoordiging (PVT) van de Nederlandse Reisopera. Op dit moment is oud minister Ank Bijleveld waarnemend burgemeester van Almere.

Pauline van der Meer Mohr nieuwe commissaris NN Group

NN Group draagt Pauline van der Meer Mohr voor als nieuwe commissaris. De raad van commissarissen van NN Group nomineert Pauline van der Meer Mohr voor een periode van vier jaar. Haar benoeming is nog onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank en wordt besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 19 mei 2022. Haar benoeming gaat dan in per 1 januari 2023.

Van der Meer Mohr is momenteel voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance en vervult daarnaast een aantal commissariaten, onder meer bij EY en ASM International. Eind februari werd al bekend dat Pauline van der Meer Mohr wordt voorgedragen als nieuwe commissaris bij Ahold Delhaize.

(Bron: Management Scope)

Hans Bieshevel voorzitter raad van commissarissen bij Zevij-Necomij

Hans Biesheuvel per 3 februari jl. is benoemd als voorzitter raad van commissarissen bij Zevij-Necomij. Naast diverse nevenfuncties is hij voorzitter en co-founder van ONL voor Ondernemers en directeur-eigenaar van Habest Holding B.V.

Andrea van Steensel benoemd bij HW Wonen

Andrea van Steensel is per 17 februari 2022 benoemd als lid raad van commissarissen bij HW Wonen. Tevens is zij lid raad van bestuur bij Ipse de Bruggen.

Guido Camps en Boban Vukicevic zijn benoemd als expertleden Investment Committee bij Oost NL/Topfonds Gelderland

Guido Camps is o.a. onderzoeker bij de Divisie Humane Voeding & Gezondheid bij Wageningen University en zal het profiel agro vervullen.

Boban Vukicevic is strategisch adviseur/commissaris/universitair docent vanuit Bistua Nuova Holding bv en zal het profiel smart industries vervullen.

Sarah Russell nieuwe commissaris ABN Amro

ABN Amro draagt Sarah Russell voor als commissaris, met het oog op een ontstane vacature in de raad van commissarissen voor een financieel expert. Zij volgt Tjalling Tiemstra op.

(Bron: Management Scope)