Mutaties

Yasemin Tümer voorzitter rvc bij Topfonds Gelderland

Yasemin Tümer is per mei 2022 benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen bij Topfonds Gelderland. Daarnaast is zij senior-adviseur en toezichthouder bij diverse organisaties.

Inca van Uuden benoemd als lid rvc bij Oost NL

Inca van Uuden is per mei 2022 benoemd als lid raad van commissarissen bij Oost NL. Daarnaast is zij Directeur Human Resources bij Essent.

Lückerath-Rovers voorzitter rvc Pels Rijcken

Prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers is per 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van Pels Rijcken. Ze zal als voorzitter de verdere samenstelling van de rvc ter hand nemen. Pels Rijcken is het eerste advocatenkantoor in Nederland dat een rvc met externe toezichthouders instelt.

Met een rvc introduceert Pels Rijcken structureel en geïnstitutionaliseerd toezicht, controle en advies binnen de organisatie. Het betreft een voor de advocatuur bijzondere governancestructuur. Voor de rvc worden drie leden benoemd, waarvan Lückerath-Rovers nu de eerste is.

Lückerath-Rovers: 'Pels Rijcken staat voor een interessante uitdaging. Het nieuwe bestuur maakt de gedurfde stap om een rvc in te stellen. Nadat ik mij verzekerd heb van de intenties van het bestuur, namelijk dat ze hierin echt vooruit en voorop willen lopen, wil ik daar graag bij helpen. Met mijn achtergrond, theoretische kennis en praktische ruime ervaring als commissaris, denk ik dat ik mee kan sturen op de juiste check and balances.'

(Bron: Pelsrijcken.nl)

Maud de Vries benoemd als commissaris Majorel Group

Majorel Group heeft op 20 juni haar algemene vergadering van aandeelhouders gehouden, waar Maud de Vries en Anne Marie Magis met directe ingang benoemd werden als nieuwe leden van de raad van commissarissen. Op de algemene vergadering van aandeelhouders traden commissarissen Betina Wulf en Nina Weiden af. Maud de Vries is sinds 2019 chief legal & human capital officer en lid van de raad van bestuur van OCI. Deze maand werd ook bekendgemaakt dat zij benoemd is als nieuw bestuurslid van de VEUO. Anne Marie Magis is sinds 2021 managing director head of strategy execution office bij ABN Amro en daarnaast commissaris bij Havenbedrijf Amsterdam. Ook is zij lid van het bestuur van Betaalvereniging Nederland.

(Bron: Management Scope)