Katherine Diaz nieuwe adjunct-directeur Stichting NR

Mutaties

Katherine Diaz (38) is per 1 januari 2022 benoemd als adjunct-directeur van de Stichting NR. Zij volgt Annelies de Groot op, die zich meer op advies en toezicht gaat richten. Diaz is al geruime tijd Operationeel Directeur van de NR Academy en zal de twee functies combineren. Haar focus ligt op de verdere professionalisering van het (intern) toezicht. Dit doet zij onder andere door het ontwikkelen en organiseren van opleidings- en incompany-programma’s volgens de meest moderne opvattingen rondom good governance. Ook houdt zij zich bezig met visievorming omtrent het toezicht in 2030 door (promotie)onderzoek, projecten en publicaties op actuele thema’s als duurzaamheid, digitalisering en diversiteit. Met deze expertise adviseert zij bestuur en toezicht in de publieke en semipublieke sector.

Diaz is zelf lid Raad van Toezicht bij Onderwijscollectief VPR. Zij behaalde twee Masters aan de Universiteit van Amsterdam in Psychologie en Medische Antropologie en Sociologie.

Nieuwe voorzitter en vicevoorzitter stichting Register Certified Board Member

Per 1 maart 2022 zijn Harry Starren als voorzitter en Ivo Matser als vicevoorzitter benoemd bij stichting Register Certified Board Member (RCBM). RCBM is een netwerkorganisatie voor verantwoord toezicht en houdt zich bezig met het registreren en certificeren van toezichthouders, plushet stimuleren van hun ontwikkeling en permanente educatie.

Starren heeft een brede expertise en groot netwerk in het Nederlandse bedrijfsleven. Beide wil hij inzetten om het RCBM verder te helpen om zich te ontwikkelen tot dé organisatie voor toezichthoudend Nederland. Matser heeft een achtergrond in persoonscertificering en accreditatie. Daarmee biedt hij een waardevolle inbreng in de komende groeifase van RCBM.

Lodewijk Asscher nieuwe voorzitter RvT OBA

Met ingang van 1 februari 2022 is Lodewijk Asscher als voorzitter toegetreden tot de raad van toezicht van de OBA, de Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam. Hij volgt Job Cohen op, die deze rol twee termijnen heeft vervuld.

Drie nieuwe leden voor de raad van toezicht van De Haagse Scholen

In de raad van toezicht van De Haagse Scholen zijn drie nieuwe leden benoemd, hiermee is de raad weer voltallig met 6 personen. Benoemd zijn: Ingrid Brummelman, directeur van de VO-raad, Jolanda van Bussel, bestuurder van de Combi ((i-psy PsyQ Brijder en in 2021 aangevuld met Triora) en Guity Mohebbi, interim-manager en business consultant en tot augustus 2021 algemeen directeur bij Woonbond Kennis en Advies Centrum en adjunct-directeur bij Vereniging Nederlandse Woonbond.

Lieske van den Bosch benoemd als lid raad van commissarissen bij Saver

Lieske van den Bosch is benoemd als lid raad van commissarissen bij Saver. Lieske van den Bosch is zelfstandig ondernemer, doet gevarieerde opdrachten op bestuurs- en managementniveau in profit- en non-profit organisaties en is gespecialiseerd in het bouwen, consolideren of herstructureren van (HR) afdelingen en processen. Ze is voormalig Human Resources Manager bij Leen Bakker.

Voorzitter en nieuw lid raad van toezicht ViVa! Zorggroep

Dorine Wekking is benoemd als voorzitter RvT van ViVa! Zorggroep. Zij is voorzitter van Revalidatie Nederland en voormalig Director HR Aon Benelux & Nordics. Daarnaast is Annemiek Rutters benoemd als lid RvT. Zij is lid raad van bestuur bij het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Drie nieuwe leden voor de raad van toezicht bij Bazalt Groep

Bij onderwijsexpertisecentrum Bazalt Groep zijn drie nieuwe leden van de raad van toezicht benoemd. Iris de Rijke is conrector RSG ’t Rijks Bergen op Zoom. Siebe van Elsoo is interim-manager, adviseur en toezichthouder bij diverse organisaties en voormalig cfo bij Stage Entertainment BV. Het derde nieuwe lid is Cor van Montfort, senior onderzoeker bij VU Amsterdam.