Mutaties

Robert Makkink benoemd als lid rvc bij Bureau Zuidema

Per januari 2023 is Robert Makkink (foto) benoemd als lid van de raad van commissarissen bij Bureau Zuidema. Makkink heeft 23 jaar ervaring bij Unilever en is sinds 2016 General Manager Europa van de divisie Beauty & Personal Care.

Bovenstaande benoeming is tot stand gekomen via NR Governance.

Benoeming lid rvc Woningstichting Sint Antonius van Padua

Per 12 januari 2023 is Cornelie van Bergenhenegouwen benoemd als lid van de raad van commissarissen bij Woningstichting Sint Antonius van Padua. Tevens is zij Hogeschooldocent faculteit M&O bij De Haagse Hogeschool.

Bovenstaande benoeming is tot stand gekomen via NR Governance.

Nieuwe leden rvt ViVa! Zorggroep

Per 1 januari 2023 zijn bij ViVa! Zorggroep twee nieuwe leden van de raad van toezicht benoemd. Anita Blankestijn is benoemd met als expertise IT/digitalisering/innovatie. Ze is Programma Directeur Digitalisering bij Infra Dura Vermeer. Daarnaast is Jonathan Zijp benoemd met als expertise langdurige zorg. Zijp is onder meer Projectleider zorginnovatie bij Cordaan.

Bovenstaande benoeming is tot stand gekomen via NR Governance.

Nur Nurmohamed benoemd tot lid rvt bij de Hogeschool van Amsterdam

Nur Nurmohamed is per 1 januari 2023 benoemd tot lid van de raad van toezicht van de Hogeschool van Amsterdam. Hij volgt Rinse de Jong op, die na twee termijnen afzwaait. Nurmohamed wordt per 1 februari 2023 ook voorzitter van de auditcommissie van de rvt.

Nurmohamed studeerde Economie, Bedrijfseconomie en Accountancy aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij vervulde diverse managementfuncties in de accountancy, het bank- en verzekeringswezen en de overheid, onder meer bij KPMG, de Rabobank en de gemeente Amsterdam. Sinds 2018 is hij eigenaar van NGIS bv Management Advies Toezicht, voor interim-management en consultancy.

Bovenstaande benoeming is tot stand gekomen via NR Governance.

Chris Breedveld benoemd tot voorzitter bij De Letselschade Raad

Per 1 januari 2023 is Chris Breedveld benoemd als voorzitter De Letselschade Raad. Hij is de opvolger van Tjibbe Joustra, die deze functie neerlegt vanwege het aflopen van de maximale zittingstermijn.

Breedveld zal deze toezichthoudende functie vervullen naast zijn reguliere werk als Grootmeester van het Huis van Zijne Majesteit de Koning.

Bovenstaande benoeming is tot stand gekomen via NR Governance.

Wieke Vrielink benoemd als lid rvt bij Amref Flying Doctors

Per 1 januari 2023 is Wieke Vrielink benoemd als lid raad van toezicht bij Amref Flying Doctors. Na meer dan 20 jaar ervaring in diverse managementrollen bij ABN Amro, Martinair, KLM en Transavia op het gebied van marketing, communicatie en general management, is Vrielink sinds 2018 werkzaam als Director Marketing & Customer Experience bij Royal Schiphol Group.

Vrielink is oud-deelnemer van de Leergang Board Potentials, die zij in 2021 heeft gevolgd bij NR Academy.

Bovenstaande benoeming is tot stand gekomen via NR Governance.

Jasme Leenaars benoemd als lid rvt bij Amref Flying Doctors

Per 1 januari 2023 is Jasme Leenaars benoemd als lid raad van toezicht bij Amref Flying Doctors. Zij zal tevens de rol van voorzitter van de Auditcommissie gaan vervullen.

Leenaars heeft ruime ervaring in de bedrijfsvoering in de gezondheidszorg en werkt momenteel als Directeur Divisie Acuut & Forensisch bij GGZ NHN en als Programma Directeur Duurzame GGZ.

Bovenstaande benoeming is tot stand gekomen via NR Governance.

Tatiana Chopova Oerlemans en Peter Arensman benoemd bij Goede Doelen Nederland

Per 1 december 2022 zijn Tatiana Chopova Oerlemans en Peter Arensman benoemd als lid van de raad van toezicht van Goede Doelen Nederland.

Chopova is werkzaam als Chief Financial Operating Officer/Operating Partner bij Blossom Capital (investeren in ambitieuze innovatieve startups die nieuwe technologie wereldwijd bouwen).

Arensman is Oprichter/ Managing Partner/CEO van Future Food Fund Coöperatie U.A., People Planet Profit BV en BAS Consultancy bv.

De groei en professionalisering van Goede Doelen Nederland als brancheorganisatie en het meer en meer op afstand opereren van het huidige bestuur, is aanleiding geweest tot heroverweging van de wijze waarop de governance van Goede Doelen Nederland al sinds de oprichting in 1994 is ingericht. Daarbij is gekeken naar de rollen van directie, bestuur en ledenvergadering. Eind 2021 is een traject gestart om de governancestructuur van Goede Doelen Nederland om te vormen van een bestuursmodel naar een raad van toezicht-model. Per 1 december 2022 heeft Goede Doelen Nederland een raad van toezicht.

Bovenstaande benoeming is tot stand gekomen via NR Governance.

Pier Eringa naar Ajax

Voetbalclub Ajax draagt Pier Eringa voor als voorzitter van de raad van commissarissen. De kans is groot dat hij wordt benoemd, want de ondernemingsraad en de vereniging Ajax zijn akkoord. Eringa vertrok vorige maand bij de Reinier Haga Groep als bestuurder en directeur van het LangeLand Ziekenhuis. Hij is nu voorzitter van de raad van bestuur van Gelre Ziekenhuizen, dat in financiële problemen zit.

(Bron: Skipr)

Lees nog meer benoemingen.